Raju mellakka keskeytti huippuottelun – raivostuneet kannattajat sytyttivät katsomon tuleen

Chilen Super Cupin finaali Huachipaton ja Colo-Colon välillä päättyi ennen aikojaan fanien aloittaman mellakan vuoksi.

Levottomuudet saivat alkunsa jo pelin alkuhetkiltä lähtien, kun Colo-Colon kannattajat esittelivät hiljattain edesmennyttä Chilen entistä presidenttiä Sebastian Pineraa solvaavan lakanan. Poliisit vaativat kannattajia ottamaan lakanan pois, mutta fanit eivät tähän suostuneet.

Poliisit ottivat oikeuden omiin käsiinsä ja poistivat lakanan katsomosta, mikä sai Colo-Colo-fanit raivon valtaan. Kannattajat alkoivat puoliajalla hajottamaan stadionin istuimia ja heittämään niitä kohti kenttää.

Ottelua 2-0 johtaneen Colo-Colon pelaajat yrittivät rauhoitella fanejaan, mutta turhaan. Lopulta ottelu jouduttiin keskeyttämään 76. peliminuutilla levottomuuksien vuoksi.

Fanien mellakka jatkui vielä tämänkin jälkeen ja vihaiset kannattajat sytyttivät osan katsomosta tuleen.

Colo-Colon tähtipelaaja Arturo Vidal oli keskeytyksen jälkeen tuohtunut.

– Väkivalta ei voi voittaa jalkapalloa. Olen vihainen. Oli tarpeetonta keskeyttää ottelu 13 minuuttia ennen loppua. Tällaiset jutut pilaavat jalkapallon, Vidal vaahtosi ESPN Chilen mukaan.

– Tämä sai meidät surulliseksi. Me halusimme olla mestareita. Pelasimme hienoa ottelua ja olimme voittamassa pokaalin. Tällainen loppu on todella ruma. Toivottavasti voimme pelata ottelun maanantaina loppuun.

Vidal kertoi medialle, että molemmat joukkueet olisivat halunneet pelata ottelun loppuun, mutta päätös keskeyttämisestä tuli ylemmältä taholta. Vidalin mukaan Chilessä on pohdittava vakavasti, miten vastaavanlaiseen häiriökäyttäytymiseen jatkossa reagoidaan.

– Tällaista tapahtuu muuallakin. Täällä he pesevät kätensä tästä ja haluavat keskeyttää ottelut. Argentiinan ja Brasilian pelissä fanit lähes tappoivat toisiaan ja he jatkoivat silti pelaamista. Miksi tämä on niin vakavaa Chilessä? He pilaavat tämän, Vidal kritisoi viitaten samalla Argentiinan ja Brasilian syksyisen MM-karsintaottelun fanitappeluun.

Myös Colo-Colon urheilujohtaja Daniel Morón oli Vidalin kanssa samoilla linjoilla.

– Emme hyväksy väkivaltaa missään tapauksessa, mutta meidän ei pitäisi ikinä keskeyttää otteluita väkivallan takia. Tämä on huono merkki, sillä tämä tarkoittaa, että väkivalta voittaa, Morón kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat