Rallin MM-sarja laajenee ensi vuonna uuteen maahan – Kalle Rovanperä ottanee tulokkaan ilolla vastaan

Ralliautoilun MM-sarjaa ajetaan ensi vuonna uudessa maassa. MM-sarja kertoi perjantaina, että Latvian ralli tulee mukaan kauden 2024 kisaohjelmaan.

Soralla ajettava ja varsin vaikeaksi tiedetty Latvian ralli on jo pitkään kuulunut EM-sarjaan, ja Liepajan rallina tunnettu tapahtuma on ollut varsin menestyksekäs. Nyt rallilla on edessä harppaus WRC-tasolle.

– Pyrkimyksemme on ollut pitää ainakin yksi paikka avoinna MM-kalenterissa mahdollistamassa nousua ERC:stä WRC:hen. Latvian ralli saa tuon paikan ensimmäisenä, ja se on tunnustus rallin urheilulliselle ja järjestelylliselle menestykselle, kuin myös Latvian hallinnon sitoutumiselle asiaan, MM-sarjaa pyörittävän WRC Promoter -yhtiön urheilujohtaja Peter Thul sanoo.

Ensi kauden Latvian MM-rallin päivämäärät vahvistetaan myöhemmin. Latvialaisjärjestäjät ovat innoissaan WRC-kelpuutuksesta.

– Tämä hetki on todeksi tullut unelma. Vuosia sitten alkanut työmme on viimein saanut päätöksensä, järjestelyjohtaja Raimonds Strokss iloitsee.

MM-kalenterin uutta tulokasta tervehtinee ilolla ainakin Kalle Rovanperä, jonka uran ensimmäiset totiset askeleet otettiin juuri Latviassa, missä ajokortittomuus ei ollut esteenä lisenssin saamiselle.

Lokakuussa 2017, kolme viikkoa ennen ensimmäistä MM-ralliaan, Rovanperä sijoittui juuri Liepajan EM-rallissa toiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat