Ranskan pääministeri on määrännyt poliiseja polttoainejalostamoille ja -varastoille. Poliisien on määrä estää ammattiliittoja saartamasta polttoaineen jakelua.
Ranskassa pääministeri Edouard Philippe on määrännyt poliiseja polttoainejalostamoille ja -varastoille estämään ammattiliittoja saartamasta polttoaineen jakelua.
Pääministeri Philippe kertoi tänään RTL-radiokanavalle yrittävänsä varmistaa, ettei polttoaineenjakelussa ole häiriöitä.
Kovan linjan ammattiliitto CGT on kehottanut jäseniään aloittamaan tänään neljän päivän mittaisen polttoainejakeluun kohdistuvan saarron. Saarto liittyy lakkoihin, joilla vastustetaan hallituksen eläkeuudistusta.
Juttu jatkuu kuvan jälkeen.
Eläke-esitys on johtanut muun muassa laajaan kuljetuslakkojen ja työtaistelujen sarjaan, joka on jatkunut jo viidettä viikkoa.
Pääministeri kertoi tänään, että liitoilla on oikeus lakkoilla, mutta oikeutta saartoihin sen sijaan ei ole. Saarrot ovat hänen mukaansa laittomia.
Philippen mukaan maan noin 200 öljyvarikosta yksi tai kaksi oli saarrettuna. Hän on pyytänyt paikallisilta viranomaisilta, että poliisi varmistaisi tuotantolaitoksien ja varikkojen pysyvän auki.
Hallituksen ja liittojen määrä palata neuvottelupöytään
Laajat lakot ovat kurittaneet Ranskaa joulukuun alusta lähtien. Hallituksen ja ammattiliittojen on ollut määrä palata takaisin neuvottelupöytien ääreen tänään. Neuvottelut kariutuivat joulun alla.
Viime viikonloppuna järjestettiin jälleen suurmielenosoitus, jonka aikana tuhannet ihmiset marssivat Pariisin halki vastustaakseen Ranskan presidentin Emmanuel Macronin eläkeuudistusta.
Macron haluaa yhtenäistää eläkejärjestelmän ja lopettaa useiden ammattialojen nauttimat erikoisetuudet. Uudistus yhdistäisi kymmeniä erillisiä eläkeratkaisuja.
Ammattiliittojen johtajien mukaan uudistukset voisivat muun muassa pakottaa miljoonat eläköitymään suunniteltua myöhemmin.
Ammattiliitot ovat kehottaneet ihmisiä jälleen kaduille torstaina, jolloin muun muassa opettajien ja sairaalatyöntekijöiden on määrä olla lakossa.