Räppäri Redramalle tuomio taikasienistä ja dopingista – ei aio valittaa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut räppäri Redramalle tuomion.

Redrama eli Lasse Mellberg, 46, tuomittiin kahdesta dopingrikoksesta ja yhdestä huumausainerikoksesta 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Mellbergin asianajaja Anu Koivu kertoo MTV:lle, Mellberg ei ainakaan toistaiseksi aio valittaa käräjäoikeuden ratkaisusta, vaan tyytyy siihen.

Huumausainerikoksessa on kyse siitä, että Mellberg toi laittomasti maahan 145 grammaa tuoreita psilosybiiniä sisältäviä sieniä. Syyttäjän mukaan Mellberg tilasi sienet postitse Hollannista kotiinsa.

Dopingrikokset taas koskivat sitä, että Mellberg tilasi postitse kotiinsa dopingaineeksi luokiteltuja klomifeeniä sisältäviä tabletteja Intiasta ja Hongkongista. Klomifeeniä käytetään rintasyöpälääkkeenä ja lapsettomuuden hoidossa.

Melberg oli syyttäjän kanssa samaa mieltä asian sisällöstä, mutta oli osittain eri mieltä rikosnimikkeistä. Huumausainerikoksen hän myönsi.

Se, ettei räppäri todennäköisesti aio valittaa tuomiostaan, sopii hyvin yhteen sen kanssa, miten hän on kommentoinut asiaa aikaisemmin, rikosepäilyn tultua ilmi.

– Olen toiminut väärin ja rikkonut lakia. Otin heti vastuun siitä ja otan vastaan seuraukset, mitkä tulevat. Huumausainesyyte liittyy retkahdukseen keväällä 2022. Sitten menin ja hoitoon ja olen ollut raittiina 6.9.2022 lähtien. Doping-rikoksessa on kyse minulle määrätystä lääkkeestä, hän kirjoitti.

Redrama on puhunut julkisuudessa avoimesti myös päihdeongelmastaan. Syyskuussa 2023 hän kertoi Instagramissa olleensa raitis vuoden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat