Rapuonnea odotettavissa tavallista myöhemmin

Keitetty rapu
Keitetty rapuCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 01.07.2004 10:31

Ravustajat saanevat saalista tänä vuonna vasta elokuussa, ennustetaan Kalatalouden Keskusliitosta. Ravustuskausi alkaa virallisesti kolmen viikon kuluttua 21. heinäkuuta.

Alkukesän viileys on pitänyt ravut kuorissaan, ja niiden odotetaan ryhtyvän kuorenvaihtoon vasta, kun vedet alkavat lämmetä. Kuortaan vaihtavat ravut taas pysyvät passiivisina paikoillaan. Kuoren kovettuminen kestää muutaman päivän.

Rapukausi jatkuu lokakuun loppuun. Vuotuinen rapusaalis on pysynyt usean vuoden ajan noin 3 – 5 miljoonassa yksilössä. Lähes koko määrä kulutetaan Suomessa. Sen lisäksi rapuja tuodaan pakasteina ja valmiiksi keitettyinä, sillä kotimainen 120 tonnin saalis ei riitä kattamaan kulutettua yli 300 tonnin määrää.

(MTV3-Finfood)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle