Sairaalan hoitohenkilökunta lähetti raskaana olleen Naomin kotiin naisen kovista kivuista huolimatta. Naomi kuoli vain tunteja myöhemmin.
Videolla keskustellaan siitä, miten itseään voi lääkitä turvallisesti kotikonstein.
Naomi Williams, 27, oli 6. kuulla raskaana, kun hän meni kovien kipujensa vuoksi ensiapuun.
Australialaisnaisen otti vastaan kaksi sairaanhoitajaa, jotka antoivat Naomille Panadolia lieventääkseen kivuistaan tuskastuneen naisen oloa.
LUE MYÖS: Osaatko arvioida kipuasi? Näin käytät asteikkoa yhdestä kymmeneen
Hoitohenkilökunta lähetti kotiin – kuoli vain tunteja myöhemmin
Naomi ehti olla vastaanotolla 34 minuuttia, kun hänet yhtäkkiä lähetettiin kotiin. Hän ei tavannut lääkäriä ensiavussaan ollessaan, vaikka sietämättömän kovat kivut olisivat vaatineet lääkärin suorittamat tarkemmat tutkimukset.
Vain 15 tuntia myöhemmin sekä Naomi että 6. kuukauden ikäinen sikiö kuolivat naisen kotona. Myöhemmin suoritetuissa kuolemansyytutkimuksissa kävi ilmi, että Naomi kuoli sepsikseen ja meningiittiin, eli aivokalvontulehdukseen. Naomi menehtyi tammikuussa 2016. Tapauksen yksityiskohdat ovat nyt nousseet uutisotsikoihin, kun asiaa käsitellään oikeudessa.
– Sairaanhoitajat tai kätilö eivät tiettävästi tienneet, että Naomi kärsi bakteeri-infektiosta, joka oli hengenvaarallinen, paikallisen tuomioistuimen kuolemansyyntutkija Harriet Grahame kommentoi surullista kuolemantapausta.
LUE MYÖS: Vakavasti sairas taapero passitettiin kotiin sairaalasta – äidin sinnikkyys pelasti
Naisen kävi sairaalassa 18 kertaa – oireita ei otettu vakavasti
Kuolemansyyntutkijan mukaan Naomi oli käynyt kuolemaa edeltäneen kuukauden aikana peräti 18 kertaa sairaalassa.
7 Newsin mukaan raskaana ollutta naista ei ollut ohjattu erikoissairaanhoitoon, vaikka hän kärsi jatkuvasta pahoinvoinnista ja oksentelusta.
Oli selvää, ettei Naomille ollut tarjottu riittävää lääkinnällistä hoitoa. Riittämätön hoito johti mitä todennäköisimmin sekä odottavan äidin että tämän sikiön ennenaikaiseen kuolemaan.
– Ei myöskään ollut tiedossa, että hänen raskautensa oli kaksi viikkoa aiemmin arvioitu olevan erittäin riskialtis, sillä näitä tietoja ei ollut merkitty ylös, Grahame toteaa.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
”Järjestelmä petti hänet”
Viranomaisten mukaan ensiavussa Naomin hoidosta vastanneiden sairaanhoitajien olisi pitänyt olla yhteydessä lääkäriin. Uskotaan, ettei Naomi saanut riittävää hoitoa hänen syntyperänsä vuoksi: hän lukeutuu Australian alkuperäiskansaan.
– Järjestelmä petti hänet. Hoito, jota Naomi sai, oli kaukana kaikista hyväksyttävistä standardeista. Totuus on, että jos Naomi olisi esitelty sairaalassa muuna kuin alkuperäiskansaan lukeutuvana, hän olisi saanut parempaa hoitoa, Naomin serkku Anita Heiss väittää.
Naomin surullisen lopun toivotaan olevan esimerkkitapaus, joka johtaa saarivaltiossa oikeudenmukaisempaan hoitojärjestelmään.