Tässä kuitupitoisessa tortussa on rasvaton pohja. Taikinaan on lisätty leseseosta, joka sisältää kauran, rukiin ja vehnän leseitä. Päälle terveelliset marjat, ja voit nautiskella torttua hyvällä omatunnolla!
Piirakkavuoan halkaisija noin 28 cm
Noin 10:lle hengelle
Kuitupitoinen, laktoositon ja rasvaton
- 2 munaa
- ½ dl sokeria
- 1 dl kolmen viljan leseseosta
- 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 banaani
- Kostutukseen:
- n. 1 dl vadelma- ja/tai lakkamehua
- Kypsän tortun päälle:
- 1+1 dl vadelma- ja/tai lakkamehua
- 1 dl hyytelösokeria
- 2 dl vadelma- ja/tai lakkasurvosta tai -hilloa
- n. 5 dl vadelmia ja/tai lakkoja
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä.
Kostuta piirakkapohja mehulla. Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä. Levitä sillä aikaa täyte tortulle.
Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelma- ja/tai lakkasurvos tai -hillo. Laita sen jälkeen tortulle kerros vadelmia ja/tai lakkoja niin, että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle. Laita torttu jääkaappiin hyytymään.
VINKKI: Lakkojen tilalla voi käyttää puna- tai valkoherukoita eli niin, että puolet vadelmaa ja puolet herukkaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy