Rattijuopumukset työllistivät Hämeen poliisia – Parolassa päihtynyt ajoi vastaantulevien kaistaa

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana yhteensä 339 tehtävää. Säilöön otettiin häiriökäyttäytymisen tai liiallisen päihtymyksen vuoksi 10 henkilöä, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisi sai lauantaina kello 2.22 hätäkeskukselta tehtävän Parolaan, jossa henkilöauton ajo oli ollut epävarmaa. Partio havaitsi Hattulantiellä kyseisen ajoneuvon ajavan lounaan suuntaan. Valtatie 3:a ylittävän sillan päällä auto ohitti liikenteenjakajan vastaantulevan liikenteen puolta käyttäen ja ajoi kyseistä ajokaistaa sillan yli. 

Auto pysäytettiin. 25-vuotias kuljettaja puhalsi nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen usealle huumausaineelle. Autosta löytyi vähäinen määrä huumausainetta. 

Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Orimattilassa ja Lahdessa päihtyneitä

Perjantaina kello 12.15 poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän Orimattilaan Erkontielle, minkä mukaan silminnähden päihtynyt mies on lähtenyt ajamaan henkilöautolla kaupan edustalta. Poliisi tavoitti kuljettajaksi epäillyn noin 70-vuotiaan miehen hänen kotiosoitteestaan. Mies puhalsi lukeman 1.55 mg/l. Poliisi epäilee häntä törkeästä rattijuopumuksesta.

Lauantaina klo 01.22 aikaan Lahdessa Metsäpellontiellä partiota vastaan tuli henkilöauto, jonka kuljettajan ajokunnon poliisi päätti tarkastaa. Autoa kuljetti noin 50-vuotias nainen, joka oli ajokiellossa. Nainen puhalsi alkometriin lukemat, jotka olivat alle rangaistavuuden, mutta huumetesti oli positiivinen amfetamiinille. 

Auto oli poistettu liikenteestä ja se oli katsastettu viimeksi vuonna 2020. Naista epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, ajoneuvorikkomuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

 

Lue myös:

    Uusimmat