Rauman maastopalojen tekijät saatiin kiinni: 8 lasta ohjattiin Tulipysäkille – sitten roihahti uudelleen useasti

Useaa alaikäistä lasta epäillään kesällä Raumaa riivanneista maastopaloista.

Poliisi kertoo, että Rauman Uotilassa on syttynyt keväästä lähtien useita maastopaloja, joista suurin osaa epäillään tahallaan sytytetyiksi. Poliisin mukaan pääosa näistä paloista on saatu selvitettyä.

– Poliisi on puhuttanut Ankkuritiimin voimin useaa alaikäistä teoista epäiltyä lasta, kertoo ylikomisario Marja Kiiski Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi kertoo, että kahdeksan lasta on ohjattu Raumalla pelastuslaitoksen Tulipysäkki-toimintaan, jossa puututaan lasten ja nuorten tekemiin sytyttelyihin.

– Pyydämme, että huoltajat keskustelisivat lastensa kanssa tulipalon aiheuttamista vaaroista ihmisille, eläimille ja omaisuudelle, Kiiski sanoo.

Poliisi muistuttaa, että myös alle 15-vuotiaat ovat vahingonkorvausvelvollisia tekojensa seurauksista.

– Korvaussummat voivat tulipalojen kohdalla nousta erittäin suuriksi, ja teon seuraukset voivat näin vaikuttaa pitkälle sytyttäjän tulevaisuuteen, Kiiski muistuttaa.

Mutta palot eivät jääneet alkukesään, sillä elo-syyskuussa samalla alueella on jälleen roihunnut. 15. elokuuta paloi Nikuväyläntien maaston metsikössä, 29. elokuuta puolestaan kahteen otteeseen Nikutien viereisellä pellolla.  Sitä seuraavana päivänä Vuorenpeikonpolun vieressä olevassa metsässä havaittiin maastopalo, jossa paloja oli sytytetty useasta eri kohdasta.

– Tuorein ilmoitus tulipalosta tuli viranomaisille maanantaina iltapäivällä 9. syyskuuta. Metsänpohjaa ehti palaa Nikulanväylän viereisessä metsässä noin 2 000 neliön verran ennen kuin pelastuslaitos sai palon sammutettua, Kiiski kertoo tiedotteessa.

Poliisi pyytää viimeaikaisista tulipaloista tietoa sekä silminnäkijähavaintoja sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai teksti- tai WhatsApp-viestillä numeroon 050 411 7655. Tapauksia tutkitaan rikosnimikkeillä vahingonteko, pelastusrikkomus tai varomaton käsittely. 

Lue myös:

    Uusimmat