Ravivihje: Paaluhevoset karkaavat

Seinäjoen Toto4-kierroksen tasaisessa avauslähdössä lapulle merkataan vain perusmatkalta lähtevät hevoset. Takamatkoilta ei lähde voittokoneita tai muutenkaan maistuvia merkkejä, joten yritämme selvitä avauksen paalun nelikolla.

Katso suora Toto4-lähetys ja jännitä rivin ratkeamista MTV Sport 2 -kanavalla tai Katsomossa kello 19.10–20.35!

Pieni vihjesysteemi

Toto4-1: 3, 2, 4, 1 (6, 7)

Toto4-2: 3 Hamis Fameraiser (6, 5)

Toto4-3: 11, 4 (8, 9)

Toto4-4: 10, 7, 8, 6 (2, 15)

Yhteensä 32 riviä x 0,20 euroa = 6,40 €

Suuri vihjesysteemi

Toto4-1: 3, 2, 4, 1 (6, 7)

Toto4-2: 3 Hamis Fameraiser (6, 5)

Toto4-3: 11, 4, 8, 9, 2, 3, 10 (1, 6)

Toto4-4: 10, 7, 8, 6 (2, 15)

 Yhteensä 112 riviä x 0,20 euroa = 22,40 €

Avauskohteen 3 Reipas Tella lähti viime totoravistartissaan hieman epävarmasti mutta vauhdikkaasti liikkeelle ja eteni takamatkasta huolimatta keulaan, josta hallitsi maaliin asti. Keulapaikka on jälleen tarjolla, mutta laukka ei saa alussa totoajia yllättää. 4 Tähtisäihkeen viimeisin voitto Teivossa lupasi paljoa seuraaviinkin startteihin, mutta laukat ovat piinanneet. Ravilla kyvykäs tamma kirii voittotaistoon. Maistuva merkki 2 Lintikka on laukannut viime startteihinsa, mutta erityisen epävarmasta tapauksesta ei ole kysymys. Tamman kavioniveliä on hoidettu viime kilpailun jälkeen.

– Kaarteet tuottivat viime kilpailuissa vaikeuksia. Treeneissä se meni ne asiallisesti, mutta kisoissa ei selvinnyt niistä. Treeni on ollut nyt hiljaista, mutta en usko sen tarvitsevankaan kovempaa ajoa. Ennätystään tamma pystyy parantamaan jonkin verran. En tiedä riittääkö hevonen voittoon asti, mutta ravilla odotan totosijaa, valmentaja Harri Kotilainen kertoo.

Toisen kohteen 3 Hamis Fameraiser teki viimeksikin hyvän kirin, vaikkei se totosijalle asti kantanutkaan. Ruuna pystyy torjumaan alussa ennakkoon pahimman uhkaajan 6 Crazy Valley ja hallitsee johtopaikalta maaliin asti. 8 Umberto Croft oli viime vuoden lopulla erinomainen, mutta uusi kausi on käynnistynyt kangerrellen. Välillä se on tehnyt tasaisia juoksuja ja välillä laukat ovat olleet riesana. Ruunan talvitauko sujui erinomaisesti, eikä kannata järkyttyä, jos erinomaisen suorituksen aika on jo tänään.

Kolmannen kohteen paras hevonen on 11 Finally Famous, mutta takarivi haittaa varsinkin maililla kovasti. Kati Lindsbergin valmennettavalla on ollut ongelmia kaarteissa sisäradallakin, ja nyt kun se joutuu niitä kiertämään ulkoradoilla, tarvitaan lapulle muitakin hevosia. 4 Sahara Rouge säväytti kaudenavauksessaan, mutta sen jälkeen sitä on vastustanut. Jos ruuna malttaa ravata kiihdytyksen ja varsinkin ensimmäisen kaarteen, on se erittäin lähellä ykkössijaa. 8 Kickflip teki viimeksi takapareista erinomaisen kirin. Tehtävästä muodostuu tälläkin kertaa samanlainen, mutta sen verran lupaava esitys oli, ettei voitosta tule yllättyä. 9 Be My Hot Stuff ei ole mailin hevonen, mutta taulu ei tee oikeutta sen kilpailijan kyvyille. Viimeksi tehtävä oli avauskierroksen hölkän jälkeen takapareista vaikea, eikä sijoitukseen kannata tuijottaa.

Päätöskohteen 10 Ilon Ari oli erinomainen toissa startissaan, eikä viime kilpailun suoritustakaan voi pahemmin moittia, kun ottaa huomioon lähtöpaikan ja juoksunkulun. Vaikka lähtö on valmistautumista lauantain Suomen Cupin finaaliin, on ruuna sen verran hurjassa iskussa, että siltä pitää odottaa voittoa jo tänään. 7 Ponnen Aatos oli toiseksi viimeisessään huippuhyvä lähes vuoden tauolta, mutta pilasi viimeksi lähtölaukkaan. Ravatessaan vahva ori on troikkasijalla. 8 Lumi-Hessu voitti viimeksi keulasta, mutta moni pilasi laukkaan, kuten edellä mainittu Ponnen Aatos. Välillä pitkään alisuorittanut ori kuuluu troikkakupongille, mutta voitto olisi edelleen pieni yllätys. Kovan kapasiteetin omaava 5 Teskeri palaa loukkaantumistaukonsa jälkeen tositoimiin maltillisen odotuksin.

– Hevosen hankoside reagoi viime kesänä ja puikkoluu meni poikki talvella, Teskerin valmentaja Harri Kotilainen huokaisee.

– Sillä on ajettu perustreeniä viime aikoina. Teskeri on ravatessaan pystyvä hevonen, mutta nyt tauolta tavoitteena ovat ehjä startti ja hyvä suoritus. Olen rahasijaan tyytyväinen.

Päivän Duo -vihje

1. osalähtö: 11, 4, 8, 9

2. osalähtö: 10 Ilon Ari

Yhtensä 4 yhdistelmää x 3 euroa = 12 €

Troikka-systeemi

1. riville: 10, 7

2. riville: 10, 7, 8, 6

3. riville: 10, 7, 8, 6, 2, 15, 14, 12, 5

Yhteensä 42 yhdistelmää x 0,50 euroa = 21 €

Kaikkiin ravipeleihin voit osallistua Fintoton sivuilla.

Tv-lähetykset: Ravit

    Ei tulevia TV-esityksiä

    Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

  • Katso lisää

 

Lue myös:

    Uusimmat