Riehaantunut Antoine Griezmann siirtyi EM-kisojen maalipörssin kärkeen

Ranskan Antoine Griezmann käänsi EM-neljännesvälieräottelun Irlantia vastaan. Isäntäjoukkue Ranska eteni puolivälieriin 2-1-voitolla.

Robbie Brady oli vienyt Irlannin avausjaksolla yllätysjohtoon rangaistuspilkulta. Kun toinen jakso Lyonissa oli vanhentunut noin 13 minuuttia, Bacary Sagna lähetti oikealta laidalta keskityksen, jonka irlantilaispuolustuksen keskelle ujuttautunut Griezmann toimitti päineen maalivahti Darren Randolphin selän taakse: 1-1.

Griezmann, 176 senttimetriä, teki kisojen kaksi ensimmäistä maaliaan päällä.

Vain hetki myöhemmin, 62. minuutilla, verkko soi taas. Olivier Giroud pudotti pitkän syötön päällään Griezmannille, joka sijoitti Ranskan 2-1-johtoon.

Griezmann on EM-kisojen kolmas pelaaja, joka on tehnyt kolme maalia. Muut ovat Walesin Gareth Bale ja Espanjan Alvaro Morata.

Irlannille tuli lisävaikeuksia, kun alimpana kenttäpelaajana Griezmannin kampittanut Shane Duffy poistettiin kentältä suoralla punaisella kortilla. Tasoituksesta ei ollutkaan suuria toiveita. Sen sijaan lähempänä maali oli Ranska: 77. minuutilla Andre-Pierre Gicnac täräytti ylärimaan.

Ranska kohtaa puolivälierissä voittajan ottelusta Englanti-Islanti.