Risto Dufvalta ikävä paljastus rajun tällin saaneesta Sport-kultakypärästä

Sportin kultakypärä Jens Lööke rajusti seinään, talutetaan verta vuotana pukukoppiin 2:31
Video: Sportin kultakypärä Jens Lööke rajusti seinään, talutetaan verta vuotana pukukoppiin

Vaasassa todistettiin torstaina omanlaistaan jouluihmettä. Molemmat maalivahdit, Sportin Miroslav Svoboda (20 torjuntaa) ja HPK:n Sami Rajaniemi (28 torjuntaa), pitivät maalinsa puhtaana aina voittolaukauskilpailuun saakka.

Harvinaisen pitkään maalittomana pysyneen ottelun ratkaisu syntyi voittolaukauskilpailun viidennessä parissa, jossa HPK:n puolustaja Petteri Nikkilä onnistui ratkaisemaan pelin. Nollapeli oli Rajaniemelle kauden ensimmäinen.

– Rajaniemi pelasi ihan mahtavan pelin maalilla. Emme olisi tästä ehkä muuten ansainneet kahta pistettä, HPK:n päävalmentaja Matias Lehtonen summasi.

Toisen erän lopulla sattui ikävä tilanne, kun ratkaisumaalin iskenyt Nikkilä taklasi Sportin kultakypärää Jens Löökeä kaksikon suunnatessa kamppailemaan kiekosta laidalle. SM-liigan maalipörssiä johtava Lööke (15 maalia) lensi Nikkilän taklauksesta ilmojen teille ja paiskautui suoraan laitaan.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Taklaus tuomittiin kuitenkin puhtaaksi, sillä HPK-puolustajaa ei komennettu jäähyaitioon videotarkastuksen jälkeenkään. Lööke jäi makaamaan hetkeksi jään pintaan, ja hänet autettiin vertavuotavana pukukoppiin. Ruotsalaistähti ei palannut kaukaloon.

– Haasteena tietysti tuo Jens Lööken käsi. En ole valmistunut lääkäriksi, mutta ensitiedot olivat, että kyseessä on murtuma. Aiheuttaa päänvaivaa meille nyt, sillä hän on viikkoja pois, Sportin päävalmentaja Risto Dufva huokaisi.

Lue myös:

    Uusimmat