Romania-tappio oli Heliskoskelle pettymys

Päävalmentaja Jyrki Heliskoski myönsi olevansa pettynyt Suomen 0-1 -tappioon Romanialle.

- Kotona tasapelikin olisi ollut pettymys, mutta pienempi. Pelillisestikin meillä oli ensijaksolla ongelmia, mutta toinen jakso oli parempi.

- Lopussa yleisö jopa kannusti meitä, ja se oli merkki siitä, että Suomella oli mahdollisuuksia tasoittaa. Sitä ennen oli paljon äänettömämpää katsomossa, Heliskoski jatkoi.

Romanian maalista tuomittua rangaistuspotkua hän ei suoraan uskaltanut sanoa vääräksi ratkaisuksi.

- Minulla on stadionilla niin huono katsomopaikka, että on mahdoton sanoa mitään varmaa. Pelkään kuitenkin, että myös tuomarilla oli huono paikka tehdä ratkaisunsa.

Heliskoski myönsi Romanian olleen hyvä ensimmäisellä jaksolla.

- Prässi oli niin tiukka, että meillä oli vaikea päästä läpi siitä. Keskikentältä ei saatu syöttöjä kärjille.

- Meillä oli kuitenkin sen verran paikkoja, että maalikin olisi voitu tehdä. Teemu Tainiolla oli vaikeuksia läpisyöttelijänä, mutta myöskään viimeistely ei nyt onnistunut.

Heliskoski ei suoraan halunnut moittia hyökkääjiäkään, vaan totesi Mikael Forssellin osoittaneen harjoituksissa hyvää asennetta. Hän vaihtoi Forssellin Daniel Sjölundiin runsas vartti ennen loppua.
- Peli oli ehkä hänelle vielä liian kovavauhtinen.

Myös Alexei Eremenko Jr onnistui päävalmentajan mukaan harjoituksissa vapaapotkuissaan loistavasti.
- Ottelussa on vaikeampi olla "cool", ja silloin onnistuminen ei ole yhtä helppoa.

Heliskoski myönsi, että vapaapotkuissa olisi voinut yrittää muitakin vaihtoehtoja kuin Eremenkon vedot, koska ne eivät nyt onnistuneet.
- Tietysti olisin eri mieltä, jos niistä olisikin tullut maali.

Kohdistamatta arviotaan suoraan Eremenko junioriin hän sanoi myös hyökkäysten päätöksissä olleen itsekkyyttä ottelun alkupuolella.

Luottopelaajat puuttuivat

Suomen joukkueessa on Jari Litmasen kokoinen aukko. Tätä Heliskoski ei sanonut suoraan, mutta totesi, että loukkaantumisten takia tärkeät luottopelaajat ovat vähissä.

- Sami Hyypiä on omalla tavallaan asenteeltaan joukkueelle tärkeä. Tainiokin alkaa olla jo kokeneemmasta päästä, mutta muuten on yllättävän paljon ollut vaihdoksia.

- Täytyy puhua pelaajien kanssa heidän tuntemuksistaan, ja keskiviikon Tshekki-otteluun pitäisi löytää enemmän vastuunkantajia, Heliskoski sanoi.

Pekka Lagerblom sai varoituksen painamana pelata lopulta koko ottelun, mutta häntä oltiin vaihtamassa runsaan tunnin jälkeen pois, kun punainen kortti oli lähellä.

- Uskalsimme kuitenkin antaa hänen sittenkin jatkaa. Otimme pois "Arska" Nymanin, jolla oli kova työpuhde Adrian Mutun kanssa. Siksi viivyttelimme Jonatan Johansson sisääntulon kanssa.

- Etukäteen oli laskettu, että Nyman saa enemmän apua Lagerblomilta, joka edessä hoitaisi Mutun kanssa hyvin yhteen pelaavan Razvan Ratin. Vaihto ei johtunut "Arskan" epäonnistumisesta, vaan siirsimme Lagerblomin oikeaksi puolustajaksi ja Tainion hänen eteensä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat