Ronaldo myy omistamansa seuran – upotti velkoihin jättisumman rahaa

Brasilialainen jalkapallolegenda Ronaldo on ilmoittanut myyneensä omistamansa 90 prosentin osuuden kotimaansa pääsarjassa pelaavasta Cruzeirosta.

Ronaldo, 47, aloitti ammattilaisuransa juuri Cruzeiron paidassa vain 16-vuotiaana vuonna 1993. Hän hankki seuran omistukseensa noin 65 miljoonalla eurolla vuonna 2021.

Entinen maalitykki osallistui pahassa ahdingossa olleen seuran pelastamiseen ja maksoi pois 182 miljoonaan euroon kohunnutta velkataakkaa vuonna 2022.

Cruzeiro nousi kolmen vuoden poissaolon jälkeen takaisin Brasilian Serie A:han, mutta viime aikojen heikot esitykset ovat nostattaneet kritiikkiä Ronaldon omistajuutta kohtaan.

Maanantaina Ronaldo sopi kaupasta BPW Sports -yhtiön kanssa, mutta kauppasummaa osapuolet eivät julkistaneet. Ronaldo jatkaa edelleen siirtymäkauden ajan Cruzeiron johtokunnassa, kunnes Brasilian viranomaiset sinetöivät kaupat.

– Tunne on ristiriitainen. On mahdotonta unohtaa sitä, kun otin vastaan suuren haasteen ostettuani Cruzeiron. Kohtasimme monia haasteita, joista suurimman osan selätimme, Ronaldo kommentoi tiedotustilaisuudessa.

– Olemme kompuroineet matkalla, mutta tänään voin sanoa antavani Cruzeiron eteenpäin tuntien, että olen tehnyt velvollisuuteni ottaen huomioon, että seuran tilanne oli todella huolestuttava.

Ronaldo omistaa myös 51 prosenttia Espanjan kakkostasolla pelaavasta Real Valladolidista. Hän suunnittelee myös tämän osuutensa myyntiä.

Lue myös:

    Uusimmat