Roy Hodgson syrjään – Crystal Palace palkkasi uuden päävalmentajan

Jalkapallon konkarivalmentaja Roy Hodgson jätti maanantaina tehtävänsä Englannin Valioliigassa pelaavan Crystal Palacen päävalmentajana. Liigan häntäpäähän valahtanut lontoolaisseura kertoi asiasta tiedotteessaan vain nelisen tuntia ennen tärkeää Everton-ottelua.

Hodgson, 76, sairastui viime viikolla kesken joukkueen harjoitusten, ja hänet vietiin sairaalaan. Crystal Palacen mukaan Hodgson on päässyt pois sairaalasta ja voi hyvin, mutta kokenut valmentaja päätti siirtyä päävalmentajan paikalta sivuun.

Hodgsonin valmennussopimuksen oli määrä päättyä tämän kauden jälkeen.

– Ymmärrän, että viimeaikaisten olosuhteiden vuoksi seuran voi olla järkevää suunnitella nyt tulevaisuuttaan. Siksi olen tehnyt päätöksen siirtyä sivuun, jotta seura voi tehdä suunnitelmansa uudesta managerista, Hodgson sanoi.

Valmennusuransa jo 1970-luvulla aloittanut Hodgson valmensi Suomen maajoukkuetta 2006–2007 ja Englannin maajoukkuetta 2012–2016.

Oliver Glasner tilalle

Palace nimitti uudeksi päävalmentajakseen 49-vuotiaan itävaltalaisen Oliver Glasnerin. Hänen sopimuksensa ulottuu vuoteen 2026.

Glasner valmensi viimeksi saksalaista Eintracht Frankfurtia vuosina 2021–23. Ensimmäisellä kaudellaan seurassa Glasner onnistui voittamaan Eurooppa-liigan. Pokaali oli Eintracht Frankfurtille Euroopan seurajoukkuekilpailuissa ensimmäinen yli 40 vuoteen.

Palace tahkosi maanantai-iltana Evertonin vieraana 1–1-tasapelin. Palace on 20 joukkueen sarjassa 15:ntenä. Everton on puolestaan viisi pistettä perässä 17:ntenä, juuri putoamisviivan yläpuolella.

Lue myös:

    Uusimmat