Ruotsalaispelaajan rottamainen temppu tallentui tuomarin kameraan – ”Sinä!”

Ruotsalaishyökkääjä Lucas Raymond otti jääkiekon MM-kisojen ottelussa Tanskaa vastaan jäähyn, jollaista harvemmin näkee. SVT:n asiantuntija Mikael Renberg uskoi päävalmentaja Sam Hallamin olevan varmasti ärtynyt tapahtuneesta.

Raymond sai Tanska-ottelun toisessa erässä kahden minuutin rangaistuksen pidettyään Tanskan Patrick Russellin mailasta kiinni. Tavanomaisesta jäähyn erottaa se, että Raymond istui rikkeen hetkellä vaihtopenkillä.

Tilanne oli rangaistuksen hetkellä tasan 1–1 ja Ruotsi oli kaiken lisäksi alivoimalla.

– Tuo oli todella tarpeeton teko. Sellaista ei saisi tapahtua. Sam Hallam ei varmasti ole tuohon tyytyväinen, asiantuntija Mikael Renberg kommentoi SVT:lle.

Tre Kronor kesti kahden miehen vajauksen ja iski pian perään voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman. Päätöserässä Ruotsin 3–1-maalin tehnyt Raymond pääsi itse selittämään asiaa ottelun jälkeen.

– En tiedä. Olin lähellä saada mailan naamaani, joten ajattelin, että ”en halua sitä sinne”. Sain siitä jäähyn, mutta annan tuomarien hoitaa hommansa, ja minä teen omani, Raymond sanoi Expressenin mukaan.

Tuomarin kypäräkameran kuvaamalla videolla (jutun ylälaidassa) voi nähdä, kuinka Raymond yrittää viekkaasti tehdä temppunsa tuomarin huomaamatta – laihoin tuloksin.