Sää kurittanut liikennettä: Lukuisia ulosajoja, suistumisia ja risteyskolareita

Sateet ovat vaikeuttaneet tänään merkittävästi liikennettä. 

Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan iltapäivällä ajokeli oli huono maan etelä- ja keskiosassa lumi- ja räntäsateen sekä sohjoisten teiden takia. Monin paikoin ajokeli on ollut erittäin huono.

Vesilammikot haittasivat liikennettä Etelä-Suomessa. Illalla ajokeli oli huono myös Kainuun ja Pohjoispohjanmaan korkeudella.

Liikenneoperaattori Marko Kolattu Fintrafficin tieliikennekeskuksesta Tampereelta kertoi illalla kuuden aikaan, että heidän tietoonsa on tullut ainoastaan yksi vakava onnettomuus. Kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti valtatie 12:lla Pirkanmaan Sastamalassa, kun pakettiauto ja henkilöauto törmäsivät toisiinsa iltapäivällä.

Kummassakin autossa oli vain kuljettaja. Päivystävä palomestari kertoo , että toinen ajoneuvoista oli ennen turmaa alkanut heittelehtiä, minkä jälkeen se oli osunut vastaan tulleen auton kylkeen.

–  Lukuisia pienempiä ulosajoja, suistumisia ja risteyskolareita on ollut tämän päivän aikana huonosta kelistä johtuen, Kolattu kertoo.

Huono keli mahdollisesti vähentänyt lomaliikennettä

Koululaisten talvilomakausi on alkamassa. Fintraffic arvioi aiemmin viikolla, että vilkkaimmat päivät ovat tämän viikon perjantai ja lauantai, kun lomalle lähdetään pääkaupunkiseudulta, Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta.

Kolattu sanoo, että he eivät ole havainneet erityisiä ruuhkia, jotka olisivat mahdollisesti aiheutuneet hiihtolomaliikenteestä. Hänen mukaansa on mahdollista, että huono ajokeli on vähentänyt lomaliikennettä. Hiihtolomaliikenteen määrää on kuitenkin vaikea arvioida ja erottaa sitä muusta liikenteestä, hän sanoo.

–  Esimerkiksi Nelostieltä Mäntsälän kohdilta jossain kohtaa katsoimme, että 2 000 ajoneuvoa tunnissa oli liikennemäärä. Se on hyvinkin normaali perjantai-iltapäivän määrä.

Huono ajokeli yhdessä työmatkaliikenteen kanssa hidasti liikennettä Kolatun mukaan pääteillä erityisesti suurten kaupunkien, kuten Turun, Helsingin ja Tampereen, alueilla.

Sateita eri muodoissa

Ajokeli on jatkumassa myös huomenna huonona. Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen erittäin huonosta ajokelistä maan etelä- ja keskiosiin jäätävän vesisateen ja lumi- ja räntäsateen takia. Varsinais-Suomessa, Ahvenanmaalla ja Lapissa ajokeli jatkuu huonona.

Kolattu kertoo, että esimerkiksi Tampereen seudulla räntäsateet saattavat huomenna tehdä teistä sohjoisia. Ajokeliä vaikeuttaa myös se, että tiet jäätyvät lämpötilan laskiessa pakkaselle.

– Edelleen huomennakin suositan liikenteeseen malttia ja varaamaan aikaa matkantekoon, Kolattu sanoo.

Kolattu arvioi, että liikenne on huomenna lauantaina jonkin verran vilkkaampaa kuin tavallisena lauantaina.

Ilmatieteen laitoksen mukaan huomenna lumisateita voi tulla etenkin maan keskiosassa ja Lapin itäosissa. Maan itäosissa sateet voivat tulla vetenä.

Etelä-Suomessa lämpötilat ovat nollan paikkeilla. Muualla pakkasta on parin ja vajaan kymmenen asteen välillä.

Lue myös:

    Uusimmat