Sähköt katkesivat Venezuelassa: "Sabotaasia"

Laajoista sähkökatkoksista raportoitiin kaikissa 24 osavaltiossa. Viestintäministerin mukaan kyse oli sabotaasista.

Venezuelassa sähköt ovat palaamassa takaisin maan länsiosissa sekä osittain pääkaupungissa Caracasissa, kertovat uutistoimisto AFP:n paikalla olevat kirjeenvaihtajat.

Viranomaiset ilmoittivat varhain perjantaiaamuna, että kaikissa 24 osavaltiossa raportoitiin laajoista sähkökatkoista. Viestintäministeri Freddy Nanezin mukaan kyse oli sabotaasista.

Venezuelassa on usein sähkökatkoksia, joita hallinto toistuvasti väittää maata itsevaltaisesti johtavan presidentti Nicolas Maduron syrjäyttämiseen tähtääviksi juoniksi.

– Normalisoimme, vakiinnutamme, askel askeleelta, Maduro sanoi televisiossa perjantai-iltana täsmentämättä katkosten tai niistä toipumisen kestoa.

Oppositiojohtajat ja asiantuntijat syyttävät katkoksista kuitenkin korruptiota sekä investointien ja asiantuntemuksen puutetta.

Pahin koko maata koskettanut katkos kesti useita päiviä vuonna 2019.

Maassa on puitu viime aikoina heinäkuun lopussa pidettyjä presidentinvaaleja, joissa Maduro valittiin maan vaalilautakunnan mukaan uudelle kaudelle. Tulos on kiistetty laajalti sekä Venezuelassa että maan ulkopuolella.

Lue myös:

    Uusimmat