SaiPa antoi sarjakärki HIFK:lle tylyä kyytiä – tähtikapteeni mätti hurjat tehot

SaiPa tekee 1-5 maalin ylivoimalla 1:30
Illan ykköstähti Ville Petman tykitti illan toisella osumallaan HIFK-vahti Roope Taposen vaihtoon.

Lappeenrannan SaiPa jysäytti kovan yllätyksen lauantain SM-liigakierroksella, kun se murjoi sarjakärki HIFK:n tylysti maalein 8–4.

HIFK ei ollut menettänyt ennen tätä iltaa vielä pistettäkään, mutta pirteästi kautensa aloittanut SaiPa järjesti helsinkiläisille kauden avaustappion tylyllä tavalla.

SaiPa aloitti maalinteon avauserässä Niklas Appelgrenin osumalla, mutta toisessa erässä Raimo Helmisen suojatit iskivät myrskyn päälle. SaiPa iski toisessa erässä viisi maalia HIFK:n verkkoon.

SaiPa tekee 0-1 maalin 1:11
Niklas Appelgren vei väkevän suorituksen jälkeen SaiPan 1–0-johtoon.

Kaiken kaikkiaan toisessa erässä nähtiin seitsemän maalia, kun HIFK:kin onnistui maalinteossa kahdesti.

Maalikarkelot jatkuivat päätöserässä. Otto Hokkanen vei alivoimalla SaiPan jo 7–2-johtoon. HIFK:n Kristian Vesalainen ja Jori Lehterä kuitenkin kaunistelivat lukemia ja toivat isännät kolmen maalin päähän.

Ottelu päättyi kuitenkin lopulta SaiPan 8–4-voittoon.

Illan ykköstähti oli SaiPan kapteeni Ville Petman, joka mätti ottelussa tehot 2+2. Roni Karvinen (2+1) ja Antti Kalapudas viettivät kolmen pisteen lauantaita.

SaiPa tekee 1-6 maalin 0:53
Roni Karvinen teki kaksi maalia HIFK:n verkkoon.

Pelicansin vaikeudet jatkuvat

Myös Tampereella nähtiin tyly voittotulos, kun Ilves voitti Pelicansin maalein 6–3.

Kehnosti kautensa aloittanut Pelicans joutui takaa-ajajaksi jo 33 sekunnin pelin jälkeen, kun Niklas Friman vei Ilveksen johtoon komean syöttökuvion päätteeksi.

Pelicans onnistui tasoittamaan Patrik Carlssonin johdolla, mutta erän puolivälissä Matias Mäntykivi ja Kasper Björkqvist onnistuivat maalinteossa 39 sekunnin sisällä toisistaan ja tauolle marssittiin Ilveksen 3–1-johdossa.

Ilves mätti Pelicansin verkkoon lopulta kuusi maalia.

Ilves jatkaa voittonsa myötä puhtaalla pelillä. Se on voittanut kauden kaikki kolme otteluaan. Pelicans on sarjassa sijalla 15.