Saksalle painajaisuutinen – kaksi mitalitoivoa antaneet positiivisen koronatestin

Saksan olympiakomitea vahvistaa, että yhteensä kuusi saksalaisurheilijaa on antanut positiivisen koronanäytteen lentonsa jälkeen Kiinassa.

Kuuden positiivisen koronatestin antaneiden urheilijoiden joukossa ovat yhdistetyn mitalikandidaatit Eric Frenzel ja Terence Weber.

Saksan joukkueen torstaisella lennolla Frankfurtista Pekingiin oli mukana yhdistetyn urheilijoiden lisäksi kelkkailijoita ja Saksan miesten jääkiekkomaajoukkue. Kaikki kuusi positiivisen näytteen antanutta asetettiin eristyksiin jo lentokentällä.

Sekä Frenzel että Weber ovat tärkeitä lenkkejä Saksan joukkueessa. Weber on ottanut tällä kaudella yhden voiton maailmancupissa, ja Frenzelin saldo kuluneelta kaudelta on neljä palkintosijaa. Frenzel on kahminut aikaisemmista olympialaisista kolme kultaa, joista kaksi ovat henkilökohtaisilta matkoilta.

Saksalaisten lisäksi yhdistetyn tähtiurheilija Norjan Jarl Magnus Riiber antoi positiivisen koronatestin torstaina. Saksalaisten positiivisten testien myötä yhdistetyn maailmancupin seitsemän kärjestä on tippunut koronan takia pois peräti neljä urheilijaa: Riiber, Frenzel, Weber ja Viron Kristjan Ilves.

Yhdistetyn ensimmäiset harjoitukset ovat luvassa sunnuntaina. Ensimmäisen kerran yhdistetyn miehet kilpailevat keskiviikkona normaalimatkan.

Lue myös:

    Uusimmat