Saku Koivun poika ratkaisi ensimmäisen maajoukkuepelinsä

Aatos Koivu onnistui heti ensimmäisessä ottelussaan Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Hän maalasi Tshekkiä vastaan ensin varsinaisella peliajalla ja viimeisteli ottelulle sinetin voittomaalikilpailussa. Pikkuleijonat voitti Hämeenlinnassa tahkotun ottelun 2–1-lukemin.

Jääkiekkolegenda Saku Koivun poika Aatos Koivu ei ollut aiemmin pelannut nuorisomaajoukkueissa, mutta debyytistä tuli komea. Hän iski Hämeenlinnassa Tshekkiä vastaan ottelun avausosuman toisessa erässä. Mitja Jokisen ja Juho Keinäsen alustama kaappi syntyi ajassa 22.16.

Suomi oli lähellä voittaa ottelun varsinaisella peliajalla, mutta Tshekki sai värkättyä tasoituksen kuusi sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä.

Ottelu eteni maalittoman jatkoajan jälkeen voittomaalikilpailuun. Se oli tasan 1–1 ennen viidennen parin päättänyttä Koivun suoritusta, mutta Koivu iski siitä Suomen voittoon.

Suomen aiemman voittomaalikisan osuman niittasi Oliver Kopiloff.

TPS-juniori

17-vuotias Aatos Koivu on Turun Palloseuran junioripelaaja. Oikea käsi alhaalla kiekkoileva hyökkääjä on tahkonnut tällä kaudella sekä U18:n että U20:n SM-sarjaa.

TPS:n U18-joukkueessa Koivu on iskenyt tällä sesongilla 15 otteluun 15 (5+10) tehopistettä. U20-joukkueessa viisi ottelua ovat kerryttäneet Koivulle kahdeksan (5+3) pinnaa.

Suomen U18-maajoukkue pelaa tällä viikolla viiden maan turnausta Hämeenlinnassa ja Tampereella. Suomi kohtaa huomenna Sveitsin ja myöhemmin Yhdysvallat sekä Ruotsin.