Salibandyn liigapelaajat adressilla sääntömuutoksen perässä

Lukuisat miesten salibandyliigan pelaajat ja valmentajat ovat allekirjoittaneet adressin, jolla vastustetaan kaudeksi 2006–2007 miesten liigan sääntöihin lisättyä niin sanottua vaihtoaitiosääntöä.

Vaihtoaitiosäännön mukaan miesten liigajoukkueiden vaihtoaitio pysyy samana koko ottelun ajan. Aiemmin joukkueet ovat vaihtaneet erätauoilla sekä päätyjä että vaihtoaitioita. Syksyn harjoituspelit ovat osoittaneet uuden säännön sekavaksi käytännöksi.

- Hyvin nopeasti kaikki erotuomareista lähtien olivat sitä mieltä, että homma ei toimi näin, kertoo adressi-idean "isä", Jyväskylän Happeen Lasse Riitesuo.

- Säännön laatijat eivät varmaankaan ole tulleet ajatelleeksi, kuinka paljon pelin luonne muuttuu. Kentällä väki on täysin yksimielisesti sääntöä vastaan, suurin osa vieläpä hyvin fanaattisesti, Riitesuo jatkaa.

Adressin allekirjoittaneiden joukossa on muun muassa hallitsevan liigamestarijoukkueen Espoon Oilersin pelaajista Jaakko Hintikka ja Tedy Salutskij sekä päävalmentaja Petteri Nykky, joka tunnetaan myös Suomen maajoukkueen päävalmentajana. Muita tunnetuimpia nimiä allekirjoittaneiden listalla ovat Santtu Manner (SSV), Mikko Kohonen (Happee), Markus Ketonen (Josba), Kari-Matti Ratsula (SSV) ja Mika Ahonen (SSV).

Adressin puuhamies, Tapanilan Erän liigajoukkueen puolustaja Jussi Ojalan mukaan pelaajat toivovat, että sääntö vaihdetaan takaisin vanhaan ennen kuin kausi alkaa.

- Haluamme päästä eroon turhasta sääntöuudistuksesta, joka vaikuttaa kohtuuttoman paljon peliin. Toivottavasti sääntö poistetaan jo ennen liigakauden alkua, jottei sitä tarvitse taas pelaamalla todistaa järjettömäksi, Ojala toivoo.

Sääntö on ollut voimassa liigassa aiemminkin. Se kuitenkin kumottiin yhden kauden jälkeen.

- Kun adressissa katsotaan olevan tarpeeksi nimiä, se toimitetaan Salibandyliiga Oy:n kilpailupäällikkö Ari Vehniäiselle, kertoo Ojala adressin tulevaisuudesta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat