Salkkari-tähti mukana hämmentävässä yhteisössä

Salatut elämät -sarjasta tuttu Lari Laurikkala on osakkeenomistajana kahdessa yrityksessä, jotka eivät maksa työntekijöilleen palkkaa ja joiden johto on joutunut vaikeuksiin alaikäisten rekrytoimisesta. Toinen firmoista järjestää myös suklaaseksibileitä.

Ylen Ajankohtainen kakkonen -ohjelma uutisoi hopeakauppaa tekevästä Silverbankista sekä superfoodiin keskittyvästä Shasa-ravintolaketjusta, joissa Laurikkala toimii mukana. Molemmissa yrityksissä on osakkeenomistajina useita samoja henkilöitä.

Omien sanojensa mukaan Laurikkala lähti yrityksiin mukaan ystävystyttyään sen vetäjien kanssa.

– Silverbankissa tittelini on associate partner, mutta enimmäkseen laitan ruokaa klubi-illoissa, joita on yleensä kerran viikossa. Tämä ei ole mitään kokopäivähommaa, vaan teen myös muita juttuja, kuten vedän superfood-koulutuksia, hän kertoo.

Alaikäiset mukana omasta halustaan

Shasa-ravintolaa ollaan avaamassa seuraavaksi Helsinkiin, ja superfoodia jo vuosia harrastaneesta Laurikkalasta kaavaillaan sen keittiömestaria. Palkkaa ei hänkään työstään saa.

– Tämä on niin hauskaa, ettei minua haittaa, vaikken saa tästä rahaa. Kyllä sitä aina keksii, millä elää. En ole myöskään laittanut osakkeisiin mitään suuria summia, olen kuitenkin vain köyhä opiskelija. Enkä pelkää, että menetän rahani, jos vaikka hopean arvo romahtaa. En kannata pelossa elämistä ja luotan näihin yrityksiin.

Silverbankin ja Shasan toiminnassa ja niiden bileissä on mukana useita alaikäisiä. Yritysten johtohahmot Risto Pietilä ja Olli Posti kertovat Ajankohtaisessa kakkosessa saavansa vihaisia yhteydenottoja nuorten vanhemmilta.

– Alaikäiset ovat tulleet mukaan ihan omasta halustaan. Minusta on kiva nähdä, että nuoret seuraavat kiinnostuksenkohteitaan ja intohimojaan. Itselleni ei ole tullut mitään ongelmia asiasta, Laurikkala sanoo.

Seksi myy

Shasassa järjestettävien suklaata ja seksiä -bileiden tarkempaa sisältöä hän ei valota.

– Seksi myy, ja mikä tahansa voi olla seksikästä. Jokainen voi tulla itse tsekkaamaan. Seuraavaksi meillä on pizzabileet. Emme ole markkinoineet niitä pizzaa ja seksiä -bileinä, mutta koskaanhan ei tiedä.

Silverbankin klubi-illoissa on hänen mukaansa kyse aivan asiallisesta toiminnasta.

– Siellä chillataan, keskustellaan, ideoidaan ja kirjoitellaan blogeja. Ne toimivat myös osakkeenomistajien tiedotustilaisuuksina, hän kuvailee.

Yritysten ympärille on kuitenkin muodostunut mystinen kulttimaine. Laurikkalan mielestä touhussa ei ole mitään kummallista.

– Huvittavaa, että ihmiset ottavat tämän niin radikaalisti. En näe tässä mitään muuta kuin fiksua toimintaa. Mielestäni oudompaa ja epänormaalimpaa on kahdeksasta neljään -työ. Meillä on ainakin hauskaa, oli kultti tai ei.

(MTV3–ANULIINA TULLA)

Lue myös:

    Uusimmat