Salkkarit-Hanna raivostui törkykommenteista – sai vihat niskaansa puolustettuaan lapsia

Riitatilanne vihaisen miehen ja Hanna Kinnusen välillä äityi uhkaavaksi.

Salkkarit-näyttelijä, muusikko ja radiojuontaja Hanna Kinnunen, 44, joutui lauantaina 24. elokuuta kinkkiseen tilanteeseen puututtuaan vihaisen miehen irvokkaaseen kommentointiin.

Kinnunen julkaisi Instagramissaan päivityksen tilanteeseen liittyen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Mikään ei v**uta niin paljon kuin aikuiset, jotka puhuvat lapsista rumasti. Mikään ei oikeuta lapsiin ja nuoriin liittyvää asiatonta kommentointia. Ei edes hävitty matsi, Kinnunen kirjoittaa julkaisussaan.

Kinnunen kertoo ajautuneensa riitaan miehen kanssa, joka oli puhunut irvokkaaseen sävyyn nuorista tytöistä.

– Meinasin tosin juuri saada kunnon riidan aikaiseksi keski-ikäisen, valkoisen cis-miehen kanssa, joka puhui 12-vuotiaista tytöistä kuin karjasta. Puolustin tyttöjä ja minulle raivostuttiin.

– Puolustan niin monta kertaa kuin tarvitsee. Mikään ei muutu, jos mitään ei muuta.

Vaikka kommentoinnin kohteena ei ollutkaan Kinnusen omat lapset, hermostui hän silti kovasti miehen törkykommenteista. Kinnunen päätti puuttua asiaan.

– Pidetään toistemme ja varsinkin lasten puolia. Ei sokeuduta törkeälle puheelle tai hyssytellä sitä, Kinnunen kirjoittaa.

– Valitettavasti tilanne myös muistutti siitä, miten jurakautisia sekä toksisia ajatusmalleja osa ihmisistä vielä vaalii. Anteeksi kielenkäytöstäni, mutta juma**uta minua raivostuttaa.

Kinnunen kertoo säikähtäneensä miehen aggressiivista reaktiota, ja ajautuneensa tilanteen jälkeen jopa kyyneliin.

MTV Uutiset otti yhteyttä Kinnuseen tilanteen tiimoilta.

– Aikuinen mies kommentoi tosi törkeästi nuoria kasvavia tyttöjä ja heidän ulkonäköään, ja määritteli heidän ulkonäköään tosi rumilla sanoilla, Kinnunen avaa tilannetta.

– Sanoin hänelle rauhalliseen sävyyn, että ymmärräthän, että puhut nuorista, kasvavista lapsista, ja tuollainen kommentointi ei ole oikein, ja se voi tuntua heistä todella pahalta.

Mies oli ottanut Kinnusen sanoista itseensä, ja tilanne kiihtyi entisestään.

– Hän raivostui minulle tosi pahasti, ja tilanne eteni sanallisesti uhkaavaksi. Toistin sanottavani hänelle uudestaan, varoitin häntä kiihtymästä ja kävelin pois, Kinnunen kertoo.

Näyttelijä kertoo saaneensa iltapäivällä jakamastaan julkaisusta paljon negatiivista palautetta.

– Minulta on kysytty paljon siitä, että miksi käytin ilmaisua valkoinen cis -heteromies. Käytin sitä siksi, koska tässä sattui olla semmoinen ihminen kyseessä, ja hän myös käyttäytyi niin, että hän saa puhua kenestä tahansa mitä tahansa, eikä häntä saa oikoa, Kinnunen selittää.

– Päätin siinä ottaa kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun valkoisen miehen ylivallasta, ja mielestäni tässä oli esimerkkitilanne tällaisesta laajemmasta ilmiöstä, että kuvitellaan, että toisista voi puhua mitä sattuu.

Tilanne hermostutti ja kosketti Kinnusta kahdella tapaa; ihmisten ilkeys nostatti tunteet pintaan, ja säikähdys miehen aggressiivisesta reaktiosta pelotti.

– Menin täristen autooni, ja itkin koko kotimatkan vuolaasti ihmisten ilkeyttä ja omaa säikähdystäni, Kinnunen myöntää.

– Aggressiivinen reaktio minua kohtaan oli niin voimakas, ihan kuin olisin itse tehnyt jotain tosi väärää puolustaessani lapsia.

– Jos tällaisiin tilanteisiin tai keskusteluihin ei uskalleta puuttua, niin ei se puhe koskaan muutu, Kinnunen kokoaa.

Lue myös:

    Uusimmat