Sami Kapanen leukaili veljenpoikansa Leijonat-hattutempusta – myös Kasperi reagoi

Sami Kapanen ehti jo huolestua veljenpoikansa vaisusta alkukaudesta – "Tuli pieni epäily" 2:26
Sami Kapanen ehti jo huolestua veljenpoikansa vaisusta alkukaudesta – "Tuli pieni epäily"

Leijonat murskasi Britannian MM-kisojen alkulohkon toisessa ottelussa täysin pystyyn. Ensikertalaisena arvokisoissa mukana oleva Oliver Kapanen mätti 8–0-voitossa hattutempun.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

KalPassa hurjaa jälkeä päättyneellä SM-liigakaudella tehnyt Kapanen nakutteli Leijonien ensimmäisen, viidennen ja kahdeksannen osuman. 

– Tuntuu hyvältä. Ei ole montaa hattutemppua tässä uralla tullut, Kapanen sanoi ottelun päätyttyä.

Leijonat sai koneet kunnolla käyntiin Britanniaa vastaan. Vastus keveni Tshekki-avausottelusta, mutta Kapanen näki silti murskavoitossa hyötyä Suomelle.

– Hyökättiin viisaammin ja pysyttiin kiekossa rohkeammin. Uskallettiin antaa painetta, eikä vain peräännytty, Kapanen tiivisti.

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Oliver Kapaselta upea hattutemppu – katso kaikki osumat 0:49
Oliver Kapaselta upea hattutemppu – katso kaikki osumat

Kapasen setä, MTV:n MM-studiotiimiin kuuluva Sami Kapanen seuraa Leijonien otteluita paikan päällä Prahassa. Setä-Kapanen leukaili veljenpoikansa hattutempusta ottelulähetyksessä.

– Kyllähän tuo nyt harmittaa, ettei itse ole tehnyt hattutemppua MM-kisoissa, Sami Kapanen vitsaili.

Kapanen kertoo ehtineensä hieman huolestua veljenpoikansa verkkaisesta käynnistymisestä alkukaudella. 

– Oliverilla oli hidas alku syksyllä. Olin itse huolestunut, että missä mennään. Oliko se sitten armeijasta johtuvaa vai johtuiko se omista odotusarvoista hyvän viime kauden jälkeen. 

Oliver Kapanen pelasi lopulta huikean Liiga-kauden. Hän murtautui Leijoniin EHT-kiertueelle ja sesonki huipentuu nyt MM-kisoissa. 

– Kun tulosta ei alkuun tullut, niin tuli (Oliverille) pieni, ei varmaan hätä, mutta epäily, että missä mennään. Sitten kun peli alkoi kulkemaan, niin se antoi sitten itseluottamusbuustin. Kevät on ollut kyllä aika rakettimaista nousua, Kapanen jatkoi. 

Myös Kasperi Kapanen, Samin poika, eli Oliver Kapasen serkku huomioi hattutempun. St. Louis-hyökkääjä jakoi maalikimarasta videon Instagram-tarinoissaan aurinkolasihymiön kera.

Lue myös:

    Uusimmat