Sami Välimäki viritti hirmukirin suurkisassa – sitten koittivat synkät hetket

Suomalaisgolfari Sami Välimäki viritti huiman loppukirin, mutta kangistui kalkkiviivoilla PGA- ja Euroopan-kiertueiden Scottish Open -yhteisturnauksen toisella kierroksella perjantaina.

Välimäki, joka pelasi 1. kierroksen torstaina par-tulokseen (70 lyöntiä), oli samassa tilanteessa myös vielä perjantain kierroksen avauspuolikkaan jälkeen.

Tästä alkoi suomalaisen kiri kohti cut-rajaa, joka erottaa viikonlopun kierroksille selviytyvät karsiutuneista. Välimäki teki väylille 10-16 kaksi birdietä ja yhden eaglen, mikä nosti hänet tulokseen -4. 

Sitten tapahtui todennäköisesti hyvin kalliiksi koituva kangistuminen. Välimäki päätti kierroksensa kahteen peräkkäiseen bogiin, mikä tiesi kierros- ja kokonaistulosta -2. Tällä hän jakoi 70. sijaa.  

Arvioitu cut-raja oli Välimäen lopettaessa -3, joten suomalaisen jatkopaikka vaikuttaa epätodennäköiseltä, ja on nyt muiden pelaajien käsissä. Cut-rajan selvittäminen on tärkeää myös rahallisesti, sillä karsiutujat eivät saa palkintorahaa. 

Toinen kierros pelataan päätökseen tänään. Kilpailun kärjessä on tällä hetkellä ruotsalaistähti Ludvig Åberg tuloksella -12. Kisassa jaetaan palkintorahaa reilut 8,2 miljoonaa euroa.  

Lue myös:

    Uusimmat