Sämpylätaikina rahkasta

Julkaistu 16.04.2007 15:20(Päivitetty 03.08.2007 15:36)

Voinko hyödyntää rahkan sämpylätaikinaan? Riitta


Hei Riitta!
Rahka sopii mainiosti sämpylätaikinaan. Se tuo lievästi happamuutta vaaleaan leipään ja runsaasti valkuaista eli leipä on entistäkin terveellisempää.
Ystävällisin terveisin, Arja Savela

Rahka-kaurasämpylät

Rahka-kaurasämpylät

Rahka-kaurasämpylät

  • 4 dl appelsiini tai porkkanamehua tai vettä
  • 250 g maitorahkaa (1 tlk)
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja (=tumma vehnäjauho)
  • 50 g sulaa voita tai margariinia

Kuumenna neste aika kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota hiiva siihen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa 10-12 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle