Samsung ei vielä viime viikolla esitellyt uutta laitettaan kattavasti, vaan esitteli sen designia pikaisesti videolla. Lavalla esitelty puhelin oli suojattu kuorten sisään, jotka peittivät vielä laitteen designin ja tarkat mitat.
Lisätietoa Samsungin uutuudesta odotetaan alkuvuoden aikana.
Korealaisen Yonhap-uutistoimiston mukaan Samsungin mobiiliyksikön johtaja DJ Koh totesi julkistuksen yhteydessä Samsungin aikovan valmistaa taittuvanäyttöistä älypuhelintaan aluksi ainakin miljoona kappaletta – ja jos kysyntää näyttäisi olevan, tietysti enemmän.
Massatuotannon Samsung kertoi viime viikolla olevan alkamassa tulevina kuukausina. Yonhapin lähteiden mukaan Samsung suunnittelisi Galaxy S10:n lanseerausta helmikuussa, mitä seuraisivat taittuvanäyttöinen ”Galaxy F” ja 5G-yhteyksillä varustettu Galaxy S10 maaliskuussa. Julkistukset voisivat tapahtua helmikuun lopun Mobile World Congressissa.
Analyytikkoarvioissa taittuvanäyttöisen uutuuden hinnan on arveltu kohoavan 2 milljoonaan woniin eli yli 1 500 euroon.
Samsungin tuleva uutuus pyrkii yhdistämään parhaat puolet sekä perinteisistä älypuhelimista että tableteista: sen sisältä aukeaa suurikokoinen näyttö ja taitettuna laite on taskuun mahtuvaa kokoa. Laitteen kannesta löytyy toinen pienempi kosketusnäyttö, joka myös mahdollistaa sovellusten käytön tavalliseen tapaan laitteen ollessa suljettu.
Kannen näytön kuvasuhde on 21:9, koko 4,58 tuumaa ja tarkkuus 840×1960 pikseliä. Kansinäyttö on tarkoitettu nopeisiin toimintoihin, kuten ilmoitusten tarkistamiseen, puhelujen soittamiseen ja vastaamiseen sekä viestittelyyn – joskin myös sen kautta käytettävissä pitäisi olla kaikki sovellukset ja toiminnot.
Avaamalla Samsungin uutuuden kirjan tavoin taittuu sisältä auki 7,3 tuuman kokoinen suurempi Infinity Flex OLED -näyttö. Sen kuvasuhde on 4,2:3 ja tarkkuus 1536×2152 pikseliä. Kun laite avataan, sammuu kannen näyttö automaattisesti ja sillä auki ollut sisältö tai sovellus avautuu saumattomasti sisäpuolen suuremmalle näytölle. Yhtäaikaisesti suurella näytöllä saa käyttöön kolme aktiivista sovellusta.