Samuel Glassar on oppinut hallitsemaan tunteitaan Rantabaari-sarjan ansiosta: "Ei tarvitse ottaa elämää niin vakavasti"

Samuel Glassar näyttelee Rantabaari-sarjan kuudennella kaudella Eemeliä. 

Näyttelijä Samuel Glassar nähdään Rantabaari-sarjan kuudennella kaudella tuttuun tapaan Eemelin roolissa. Eemelin taival jatkuu surullisissa ja haikeissa jätetyksi tulemisen tunnelmissa. 

– Aneleva kaipuumeininki aloittaa tämän kauden, mutta se tuottaakin tulosta, ja Eemeli voi sen myötä vähän paremmin. Sitten alkaakin oma ruljanssinsa, joka kestää koko kauden, Glassar kertoi kuvausten lomassa MTV Uutisille. 

Glassarin mielestä Eemelin ylimielisyys on vähentynyt, vaikkakin tuo piirre roolihahmosta löytyy edelleen. 

– On saanut turpaansa sen verran, että ylimielisyyden pohja on alkanut rakoilla, Glassar pohti. 

Rantabaarin tekemisen myötä Glassar on oppinut hallitsemaan ja käsittelemään omia tunteitaan ja saanut niistä ymmärrystä. 

– Itsellä on päätösvaltaa ja voimaa enemmän kuin on nuorempana ajatellut. Ei tarvitse ottaa elämää ja kaikkia tunteita niin vakavasti. Se on ollut kiva oppia. 

Tunteisiin liittyen hänellä on kuitenkin ollut kuvauksissa haasteita: missä menee Eemelin tunteiden skaalan rajat. Uskaltaako Eemeli esimerkiksi itkeä muiden edessä? Glassar onkin pohtinut, mikä riittää ja toimii, ja mikä on tarpeeksi. Kun tekemisen tahti on kova, ei välttämättä ehdi katsoa omia suorituksiaan nauhalta ja pohtimaan niitä syvällisemmin.

Kuvauksista ei naurua puuttunut, ja Glassar muistaakin kohtauksen, jota jouduttiin kuvaamaan ainakin 15 kertaa uudelleen. Tilanteessa väsymys alkoi painaa ja aina jompikumpi, Anton Varpama-Taittonen tai Glassar itse, alkoi nauraa. Glassarilla on kuitenkin pari keinoa, jolla hän saa pokan kasattua uudelleen.

– Käyn juomassa lasin vettä ja tuon ikävää tunnelmaa omaan kehooni. Tässäkin kohtauksessa roolihahmollani oli paska fiilis, niin sitten vahvistaa sitä. Maadoittuminen on paras keino: tulee läsnä omaan kehoonsa, Glassar kertoi. 

Glassar seurustelee Rantabaari-kollegansa  Johanna Puhakan kanssa ja heillä on heinäkuussa syntyneet kaksospojat. 

Rantabaari-sarjan kuudennen kauden jaksot ovat katsottavissa MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat