Satojen tuhansien arvoinen huumelasti paljastui – ex-Arsenal-hyökkääjä otettu kiinni

Arsenalissakin pelannutta jalkapalloilija Jay Emmanuel-Thomasia syytetään huumeiden maahantuontiyrityksen järjestämisestä, kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Englantilainen Emmanuel-Thomas, 33, pidätettiin keskiviikkona kotonaan Skotlannin Gourockissa ja hänet vietiin Carlisleen kuulusteltavaksi.

Jalkapalloilija otettiin kiinni sen jälkeen, kun viranomaiset olivat löytäneet Bangkokista Englantiin Stanstedin lentoasemalle saapuneista matkalaukuista 60 kiloa kannabista. Huumeiden arvoksi on arvioitu noin 600 000 puntaa eli suunnilleen 710 000 euroa.

Kaksi iältään 28- ja 32-vuotiasta naista pidätettiin huumeiden löytämisen jälkeen. Toisen heistä kerrotaan olevan Emmanuel-Thomasin kumppani. Naiset olivat matkustaneet Isoon-Britanniaan Bangkokista Dubain kautta.

Puheluista saatujen todisteiden perusteella Emmanuel-Thomas oli tehnyt laajaa tutkimusta lennoista ja jakanut naisille ohjeita. 

– On sanottu, että tämä ei ole ensimmäinen hänen järjestämänsä matka, syyttäjä Diane Jackson sanoi.

Emmanuel-Thomasin asianajaja Nathaniel Gadsby sanoi Emmanuel-Thomasin kiistävän osallisuuden huumeiden maahantuontiyrityksessä.

Kannabiksen maahantuonnista Isossa-Britanniassa voi saada Isossa-Britanniassa enimmillään jopa 14 vuoden vankeustuomion.

Pelaajasopimus purettu

Emmanuel-Thomas oli kuulunut heinäkuusta lähtien Skotlannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Greenock Mortonin vahvuuteen, mutta seura kertoi keskiviikkona, että hyökkääjän sopimus puretaan välittömästi. 

Emmanuel-Thomas edusti nuorempana lontoolaisjätti Arsenalia ja pelasi Englannin nuorisomaajoukkueessa. Hän on pelannut myös muun muassa Cardiff Cityssä, Ipswich Townissa, Queens Park Rangersissa ja Aberdeenissa.

Lue myös:

    Uusimmat