Aloituskysely:
Satu ei mielestään liiku riittävästi eikä liikunta kohota kuntoa.
Unen määrä ei tunnu riittävältä, olo ei ole virkeä, eikä vointi ole kovin hyvä juuri nyt.
Satu ei koe oloaan stressaantuneeksi sillä päiviin sisältyy palauttavia hetkiä ja taukoja.
Hyvinvointianalyysin mukaan Satu harrastaa liikuntaa terveytensä kannalta riittävästi ja liikunnan terveysvaikutukset olivat hyvät kaikkina päivinä. Kuntoa ylläpitävää liikuntaa Satu harrasti 2–3 kertaa päivässä, keskimäärin yli 2 tuntia päivässä. Se on reilusti yli terveysliikuntasuositusten. Liikuntatreenin lisäksi kaikkiin päiviin sisältyi muuta arkiaktiivisuutta noin 2,5 tuntia.
Yhteensä fyysisen aktiivisuuden määrä oli reilusti yli 4 tuntia päivässä, 9000–18 000 askelta päivässä, mikä aiheuttaa fyysistä ylikuormittumista ja häiriöitä uneen. Syketietojen perusteella liikunta ja arjen puuhailu kuormittavat Satua fyysisesti koko päivän ajan, silloinkin kun Satu pyrkii rauhoittumaan. Näin suuri kuormitus viivästyttää palautumisen alkua unen aikana ja vähentää merkittävästi palauttavan unen määrää.
Sadun aamupäiviin sisältyy lyhyitä hetkiä palautumista, mutta iltapäivät ja illat kuluvatkin sitten ilman palauttavia hetkiä. Myös iltapäivälle ja illalle tulisi saada lisää palautusta, koska vuorokautinen palautumisen määrä jää heikoksi. Unijakson pituus on riittävä kaikkina öinä, mutta palautumisen määrä unijaksosta on varsin pieni (30%) verrattuna ikäryhmän keskiarvoon (53%). Sen sijaan palautumisen laatu unen aikana on kohtalaista, ajoittain hyvääkin.
Kuormittaminen ja palautuminen eivät ole nyt hyvässä tasapainossa eivätkä voimavarat ehdi palautua levon aikana. Kuormittuminen alkaa kasaantua liian vähäisen palautumisen takia, mikä vaikuttaa negatiivisesti energisyyteen, keskittymiskykyyn, stressin sietoon ja vastustuskykyyn. Ylikuormittumisen ehkäisemiseksi ja energisyyden lisäämiseksi iltapäivien ja iltojen rauhoittamisesta sekä fyysisen aktiivisuuden vähentämisestä etenkin illalla olisi nyt apua. Myös uusien rentoutumiskeinojen opettelu tehostaisi palautumista.
Sadun kannattaa arvioida omia tavoitteitaan, elämänrytmiään, omaa hyvinvointiaan ja jaksamistaan uudelleen, omia voimavaroja kuunnellen ja kunnioittaen. Liikunnan, palautumisen ja terveellisen ravinnon tasapainon saavuttamiseksi Satu voisi kokeilla esim. personal trainerin palkkaamista pariksi kuukaudeksi.