Scholz: Saksan on tiukennettava aselainsäädäntöä ja puututtava laittomaan maahanmuuttoon

Saksan liittokansleri Scholz on vierailulla Solingenissa perjantaisen veitsi-iskun jälkeen.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz on tänään vierailulla Solingenin kaupungissa läntisessä Saksassa, missä tehtiin veitsi-isku perjantaina.

Scholz lupasi tiukentaa Saksan aselakeja ja puuttua laittomaan maahanmuuttoon.

– Meidän on nyt tiukennettava aselainsäädäntöä. Erityisesti veitsien käytön osalta. Uskon, että tämä tapahtuu hyvin nopeasti, hän sanoi vierailullaan.

Scholzin mukaan Saksan on tehtävä kaikkensa, että ne ihmiset palautetaan ja karkotetaan, jotka eivät voi tai saa jäädä maahan.

Veitsi-isku tapahtui festivaalialueella. Iskussa kuoli 56-vuotias ja 67-vuotias mies sekä 56-vuotias nainen, minkä lisäksi useita ihmisiä haavoittui.

Poliisi kertoi sunnuntaina, että kiinni otettu epäilty eli 26-vuotias syyrialaismies on tunnustanut osallisuutensa tapahtumiin. Tekoa tutkitaan terrorismirikoksena.

Saksalaislehtien Bildin ja Spiegelin mukaan epäilty on saapunut Saksaan vuoden 2022 joulukuussa. Hänelle on myönnetty turvapaikka, jollainen usein myönnetään sodan runtelemasta Syyriasta pakeneville.

Hän ei ole ollut turvallisuuspalvelujen tarkkailemien ekstremistien joukossa.

Äärijärjestö Isis ilmoitti lauantaina olevansa iskun takana. Viranomaiset eivät ole saaneet vahvistettua Isisin väitettä.

Lue myös:

    Uusimmat