SDP ja vihreät esittävät epäluottamusta Taviolle – Tuppurainen: "Vakava irtiotto Suomen linjasta"

SDP esittää epäluottamuslauseen jättämistä ministeri Taviolle, puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja sanoo MTV Uutisille. 

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen pitää ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion (ps.) päätöstä jättää Suomi ulos Ukrainan jälleenrakentamisen tasa-arvo- ja inklusiivisuusliittoumasta "vakavana irtiottona".

– Ministeri Tavion päätös on vakava irtiotto Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjasta. Suomi tukee tyttöjen ja naisten oikeuksia, tasa-arvoista ulkopolitiikkaa. Jolloin päätös vetäytyä Ukrainan tueksi rakennettavasta tasa-arvo-foorumista on vakava poikkeama.

Eduskunnassa Tuppurainen kertoi MTV Uutisille, että SDP vielä pohtii epäluottamuslauseen jättämistä Taviolle. Pian haastattelun jälkeen SDP olikin jo tehnyt päätöksensä, että se esittää epäluottamusta Taviolle. Tuppurainen kertoi asiasta viestipalvelu X:ssä.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Oras Tynkkynentviittasi myöhemmin iltapäivällä vihreiden tukevan epäluottamuksen esittämistä ministeri Taviolle.

– Ministeri Tavion toiminta Ukrainan tasa-arvoliittoutuman suhteen on ristiriidassa Suomen pitkän ulkopolitiikan linjan ja myös nykyisen hallituksen linjan kanssa, Tynkkynen kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat