SE-mies Kristian Pulli vaaratilanteessa – "Aika jäätävä kokemus"

Kristian Pulli liukasteli Kuortaneen"suomalaisessa kelissä":"Aika jäätävä kokemus" 1:07
Kristian Pulli kertoo liukastumisestaan Kuortaneen GP-kilpailussa.

Pituushypyn Suomen ennätysmies Kristian Pulli koki vaaratilanteen Kuortaneen GP-kilpailussa. Loukkaantumiselta onneksi vältyttiin.

Sateinen ja koleahko sää ei varsinaisesti suosinut hyppäämistäkään. Pullille oli käydä pahasti kolmannella, yliastutuksi menneellä suorituksellaan, kun hänen piikkarinsa lähti luistamaan lankulla ja hän kaartoi alas jalalleen vaarallisen näköisesti ylävartalon lähdettyä viemään hyppyä. 

– Rakensin nousujohteista kisaa. Kakkonen ja kolmoshyppy alkoivat tuntua paremmalta, mutta (kolmannella) tuli pieni liukastuminen harmillisesti. Se sotki vähän kisarytmiäni ja kisatatsiani. Sen jälkeen luotto hyppäämiseen laski, Pulli kertoi MTV Urheilulle.

Pulli heitti hienoiselle huumorilinjalle säätä kommentoidessaan.

– Tänään oli tämmöinen keli. Voisi ehkä sanoa, että sellainen suomalainen keli. Sellainen aika jäätävä kokemus.

Pulli hyppäsi parhaallaan, toisella kierroksella, 753. Hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Edelle ylsivät kisan voittanut Australian Henry Frayne (7,79) ja kakkonen Norjan Henrik Flatnes (767).

"Annetaan kropan herkistyä"

Pulli urakoi peräti neljä kilpailua viikon sisään, viimeisimmäksi vasta toissa päivänä Oslossa Timanttiliigan otatuksessa. Sitä ennen hän kävi hyppäämässä Sveitsissä Bernissä ja Genevessä. 

– Nyt on tullut neljä kisaa aika nopeasti. Palautellaan ja otetaan vähän superkompensaatiota ja annetaan kropan herkistyä. Oulussa sitten toivottavasti pamautetaan vähän kovempia tuloksia, Pulli viittasi rankingkilpailuun ensi viikonloppuna.

Pulli on hypännyt tänä kesänä parhaimmillaan tasan kahdeksan metriä Genevessä viikko sitten. Hänen Suomen ennätyksensä 827 on kesältä 2020.

Kuuntele Pullin haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat