SE:n rikkoneelta Wilma Murrolta hurjaa puhetta tulevasta – "Sellainen ajatus on"

Seiväshyppääjä Wilma Murto avasi talven kilpailukautensa lauantaina Kuortaneella komealla tuloksella 481. Kyseessä on Suomen kaikkien aikojen paras naisten sisäratatulos. Murron ulkona taivuttama Suomen ennätys on 485, jonka hän hyppäsi Münchenin EM-kilpailuissa kesällä 2022.

Murto ylitti tuloksen 481 Kuortaneella ensimmäisellä yrityksellään. Tulos on hiljalleen käynnistyvän hallikauden kärkihyppy maailmassa.

– Hirvittävän yllättynyt en ole, mutta olen tosi tyytyväinen, Murto kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa suoritustaan.

Hän päätti kilpailunsa kolmeen yritykseen korkeudesta 486.

– Sain 486:een yhden hyvän hypyn, mutta se meni läpi, ja jouduin sitten vaihtamaan seivästä viimeiseen yritykseen. Oli ihan kiva päästä kokeilemaan isompia seipäitä ja saada tatsia (tuntumaa) niihin, Murto sanoi.

Murron aiempi halliennätys ja samalla Suomen kaikkien aikojen paras sisäratatulos oli 480. Sen hän hyppäsi EM-hallikisoissa Istanbulissa viime talvena.

Murto oli Kuortaneella ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Saga Andersson jäi lukemaan 385. Murto ylitti 445 ensimmäisellä yrityksellään, 460 toisellaan, 475 ensimmäisellään ja 481 ensimmäisellään.

– Kauden avaus on aina vähän mysteeri, varsinkaan kun minulla ei ollut alla yhtään täyden vauhdin hyppyä ennen tätä kilpailua. Toisaalta tiesin, missä kunnossa olen, joten ei ruvennut hirvittämään, kun rima nousi 481:een ja 486:een, Murto sanoi.

Murto hamuaa kolmea mitalia

Murto on voittanut urallaan EM-kultaa ulkona ja hallissa. Budapestin MM-kisoissa hän oli viime kesänä pronssilla.

– Sellainen ajatus on, että mitali kaulassa voisi tulla kotia kauden kaikista arvokisoista, MM-halleista, Rooman EM-kilpailuista ja Pariisin olympialaisista, Murto ennakoi.

Sisäratojen MM-kisat ovat maaliskuussa Glasgow'ssa, Rooman EM-kilpailut ovat kesäkuussa ja Pariisin kesäolympialaiset heinä-elokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat