SE-nainen päättää yleisurheilu-uransa – "Olympialaiset oli viimeinen niitti"

Kestävyysjuoksija Sara Lappalainen, 33, on päättänyt lopettaa yleisurheilu-uransa.

Suomen Urheiluliitto kertoi asiasta torstaina. Lappalainen kertoo päätöksen kypsyneen kesän kisakauden päätyttyä.

– Tässä on pitkä talvi tulossa. Kun sitä puntaroi, alkoi tulla tunne, että onko valmis laittamaan itsensä likoon ihan täysillä. Tätä kun ei voi vain toisella kädellä tehdä. Tuli fiilis, että välttämättä ei ole. Nämä viime vuodet ovat kurittaneet paljon. On väsynyt olo. Ei vaan oikein jaksa, Lappalainen perustelee SUL:n tiedotteessa.

Lappalainen on viime vuodet kärsinyt terveysongelmista, jotka ovat rasittaneet merkittävästi hänen urheilu-uraansa. Ongelmat vesittivät myös Lappalaisen menestyshaaveet Pariisin olympialaisissa.

– Olihan se olympialaiset sellainen viimeinen niitti. Rupesin miettimään, että kun olen tehnyt tämän eteen niin älyttömästi töitä ja antanut kaikkeni, jaksanko tehdä sitä kaikkea uudestaan, kun palkinto on tuo, etten pysty edes juoksemaan. Sitä on valmis tekemään töitä, vaikka kuinka, jos siitä saa palkinnon, Lappalainen jatkaa.

Koko kesä ollut tosi vaikea. Olin ihan älyttömän hyvässä kunnossa, mutta kunto romahti kesällä kolme neljä kertaa ihan täysin ja erittäin huonoina hetkinä, juuri ennen EM-kisoja ja ennen olympialaisia. Se on hirvittävä tilanne urheilijalle, kun tiedät, että olet huippukunnossa, mutta seuraavana päivänä voi olla, ettet oikein jaksa edes hölkätä.

Lappalainen on 800 metrin, 1 000 metrin, 1 500 metrin ja mailin Suomen ennätys -nainen.

Lappalainen edusti Suomea kaksissa EM-kisoissa, yksissä MM-kisoissa ja kaksissa olympialaisissa. Hän voitti 800 metrillä yhdeksän ja 1 500 metrillä seitsemän SM-kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat