Sebastian Vettel käytti salanimeä – näin hengästyttävässä rupeamassa kävi

Nelinkertainen F1-maailmanmestari Sebastian Vettel on intoutunut osallistumaan maastopyöräilykisoihin. Nyt saksalainen polki Sveitsissä viisipäiväisessä Swiss Epic -kilpailussa.

Vettel kisasi aiemmin tänä kesänä jo Norjan Altassa järjestetyssä maastopyöräilykilpailussa. Entinen F1-kuljettaja sijoittui tuolloin 44:nneksi sykkelöityään 150 kilometrin matkan kahdeksassa tunnissa ja 55 minuutissa.

Sveitsissä asuva Vettel osallistui nyt Sveitsin Alpeilla käytyyn Swiss Epic -kilpailuun. Rupeama kesti viisi päivää, matkaa oli kaikkiaan 341 kilometriä ja nousua kertyi reilut 11 kilometriä.

Vettel käytti Norjan kisan tavoin salanimeä Sebastian Sprater, joka mukailee hänen vaimonsa Hanna Praterin nimeä. Kilpailijaparina Vettelillä oli koulukaveri Heppenheimista, joka polki koodinimellä Maik Sparmann.

Kaksikko sijoittui kokonaiskilpailussa 148:nneksi. Sarjansa voittajista he jäivät reilut kymmenen tuntia. Aikaa Vettelillä ja hänen koulukaverillaan kului etappeihin 27 tuntia ja 55 minuuttia.

"En tiennyt, mitä oli tulossa"

Vettel kertoi SRF:lle, että pyöräily on hänelle tuttua lystiä ja että haaste kutkutti häntä.

Kisan jälkeen jalat olivat ymmärrettävästi hapoilla, mutta mieli kirkas.

– Se oli uuvuttavaa, mutta kaunis tapa nähdä Sveitsi niin monelta kantilta. Valmistautuminen ei kuitenkaan sujunut optimaalisesti, Vettel virkkoi.

– Minun olisi pitänyt valmistautua paremmin. En tiennyt, mitä oli tulossa.

Vettel kertoi Swiss Epicin julkaisemalla videolla saaneensa myös uusia ystäviä viikon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat