Seksin aikana kuului kova napsahdus – miehen kivulias kohtalo on lääkärien mukaan "äärimmäisen harvinainen"

Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja vain teoriassa 0:31
KATSO MYÖS: Nämä seksiasennot ovat hauskoja vain teorian tasolla.

Tansanialaismiehen yhdyntä päättyi kivuliaalla tavalla.

Tansanialainen mies joutui hakeutumaan pikapikaa sairaalaan kuultuaan kovan "napsahduksen" kesken seksin naispuolisen kumppaninsa kanssa. Miehen seksikokemuksesta kerrotaan International Journal of Surgery Case Reports -julkaisussa esitellyssä tapausraportissa, josta myös New York Post uutisoi.

Kova napsahdus sattui yhdynnässä, kun miehen penis luiskahti naisen sisältä pois ja osui naisen välilihaan miehen yrittäessä ohjata sitä takaisin.

Sairaalaan saapuessaan mies oli luonnollisesti menettänyt erektionsa, ja penis oli turvonnut, kipeä ja verinen. 

Mitä peniksen murtuma tarkoittaa?

Vaikka penis on käytännössä luuton, yleensä seksin aikana sattuvaa vauriota kutsutaan kuitenkin murtumaksi. Duodecim kertoo, että peniksen murtumalla tarkoitetaan käytännössä siittimen paisuvaisten valkokalvon eli tunica albuginean repeämää. Usein kyseessä on juuri yhdynnässä syntyvä vamma, joka aiheutuu peniksen taittumisesta häpyliitosta vasten. 

Oireita ovat tansanialaismiehenkin kohdalla havaitut erektion loppuminen, kipu peniksessä sekä turvotus ja mustelma siittimessä. Penismurtuma on hoidettava välittömästi.

Magneettikuvauksessa havaittiin, että miehen penis oli ottanut osumaa kolmesta kohtaa. Miehen peniksen paisuvaisista kaksi oli vaurioitunut, virtsaputkea ympäröivä paisuvainen oli niin ikään vahingoittunut, ja lisäksi virtsaputkessa oli repeämä. 

tapausraportti
Miehen penis vaurioitui kolmesta kohtaa.

Mies ohjattiin kiireesti leikkauksen, jossa vauriot korjattiin onnistuneesti. Potilas toipui hyvin ja pääsi kotiin kolme päivää leikkauksen jälkeen.  Kuusi kuukautta leikkauksen jälkeen potilas kertoi seksielämänsä olevan normaali.

Peniksen murtuma on itsessään jo melko harvinainen, mutta tutkijoiden mukaan miehen kokemilla vammoilla kyseessä on "äärimmäisen harvinainen urologinen hätätila". Tapausraportti kuitenkin on tutkijoiden mukaan hyvä muistutus siitä, että näinkin vaativalla leikkauksella on hyvät onnistumisen mahdollisuudet.

Aiemmin olemme kertoneet indonesialaismiehestä, jonka penis niin ikään murtui hänen harrastettuaan seksiä "pahamaineisessa" asennossa.

Lue myös:

    Uusimmat