Sairaala jätti sideharson kuudeksi vuodeksi amerikkalaisnaisen vatsaan. Lukuisten komplikaatioiden myötä naisen jalka jouduttiin lopulta amputoimaan.
Carolyn Boerste, 62, hakeutui maaliskuussa 2011 leikkaukseen, jonka tarkoituksena oli parantaa verenkiertoa hänen alaraajoihinsa. Louisvillessa Kentuckyssa asuva Carolyn leikattiin Louisvillen yliopistollisessa sairaalassa.
Leikkauksessa operoinut kirurgi osui vahingossa naisen munuaislaskimoon. Kirurgin erhe johti "veriseen sotkuun", joka korjattiin verta imevällä kirurgisella sideharsolla.
Hoitohenkilökunnan olisi pitänyt poistaa verta imenyt sideharso naisen vatsaontelosta, mutta syystä tai toisesta se unohtui naisen sisään.
– Leikkaus kesti tavallista pidempään, Carolyn muistelee uutistoimisto CNN:lle.
Sairaalan hoitajien oli ollut tarkoitus laskea sideharsot, mutta lounastauko puski päälle.
– Hoitajat epäonnistuivat, ja sideharso jäi kuudeksi vuodeksi tämän naisen vatsaan ja syöpyi sisäelimiin, Carolynin asianajaja James Bolus kertoo.
Oudot oireet veivät takaisin sairaalaan
Leikkauksen jälkeen Carolyn alkoi kärsiä mahalaukun ja ruuansulatusjärjestelmän ongelmista ja hakeutui tutkimuksiin. Lääkärit huomasivat naisen röntgenkuvissa vatsaan jääneen sideharson, mutta eivät sanoneet Carolynille mitään.
Carolynin kunto huononi vosi vuodelta. Marraskuussa 2016 lääkärit Baptist Eastin sairaalassa löysivät sideharson ja poistivat sen. Sideharso oli ehtinyt olla Carolynin sisässä kuusi vuotta.
Toipuessaan leikkauksesta Carolynin vasempaan kantapäähän ilmestyi haavauma, joka kasvoi ja tulehtui. Tulehdus levisi niin rajusti, etteivät lääkärit voineet tehdä muuta kuin amputoida Carolynin vasemman jalan.
Oikeusistuin myönsi Carolynille äskettäin 10,5 miljoonan dollarin vahingonkorvauksen naisen menneistä ja tulevista lääkärikuluista, sekä henkisestä ja fyysisestä kivusta ja kärsimyksestä.
Elämä täysin muuttunut
Carolynin äiti hoitaa häntä nykyisin.
– Kaikki on muuttunut. Pystyin ennen hoitamaan lapsenlapsiani, pystyin asumaan kotonani. Nykyisin en voi enää edes ajaa. En voi tehdä enää mitään, Carolyn kuvailee nykyistä elämäänsä.
Oikeuden myöntämät rahat hän aikoo käyttää lääkärikulujen maksamiseen ja taloonsa. Hänet leikannut Louisvillen yliopistollinen sairaala ei kuitenkaan aio ottaa vastuuta ja aikoo valittaa tuomiosta.
Carolynin asianajan James Boluksen mukaan valitus voi kestää kahdesta viiteen vuotta. Daily Mailin haastattelussa Bollus huomauttaa, että joidenkin arvioiden mukaan Carolynin elinajanodote on amputaation takia viisi vuotta.
– Hän ei ehkä elä enää niin pitkään.
Lähteet: CNN ja Daily Mail