Sidney Crosby laittoi nimen paperiin – seurapomo puhkesi kiitokseen: "Tekee valtavan henkilökohtaisen uhrauksen"

Mikael Granlundilta paljastus: tällainen NHL-supertähti Sidney Crosby on kulissien takana 3:10
Mikael Granlundilta paljastus: tällainen NHL-supertähti Sidney Crosby on kulissien takana

Pittsburgh Penguinsin kapteeni ja seuralegenda Sidney Crosby, 37, on solminut seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Crosbylla on alkamassa 12-vuotisesta ja 104 miljoonan dollarin arvoisesta sopimuksestaan viimeinen vuosi.

Uusi sopimus tuottaa kolminkertaiselle Stanley Cup -voittajalle ja kahdesti olympiakultaa juhlineelle Crosbylle – kuten edellinenkin – noin 8,7 miljoonan dollarin eli noin 7,8 miljoonan euron vuositulot.

– Ei ole täsmällisiä sanoja kuvaamaan Sidney Crosbyn merkitystä jääkiekolle, Pittsburghin kaupungille ja organisaatiolle, Penguinsin GM Kyle Dubas sanoi seuran tiedotteessa.

– Sidney on ikäluokkansa paras pelaaja ja yksi lajin kaikkien aikojen suurimmista. Hänen ratkaisunsa tänään osoittaa, miksi hän on yksi lajin suurimmista voittajista ja johtajista.

Uransa 1272 ottelussa Crosby on takonut 592 maalia ja antanut 1004 syöttöpistettlä. Kymmenen kertaa tähdistöotteluun valittu on voittanut kahdesti sarjan arvokkaimman pelaajan palkinnon, kahdesti sarjan pistepörssin, kahdesti maalikuninkuuden ja kahdesti pudotuspelien parhaan pelaajan palkinnon.  

– Sid tekee valtavan henkilökohtaisen uhrauksen auttaakseen Penguinsia voittamaan – sekä nyt että tulevaisuudessa, juuri kuten hän on toiminut koko uransa tähän asti.

Crosbyn vuosiansio on NHL:ssä 42:nneksi korkein. Saman mittaluokan tienestillä pelaa esimerkiksi Montrealin Patrik Laine. Sarjan palkkakuningas on 13,2 miljoonaa dollaria kaudesta kuittaava Toronton kapteeni Auston Matthews.

Pittsburgh ei ole selvinnyt pudotuspeleihin kahdella viimeisellä kaudella päättäen kautensa runkosarjaan kaikkiaan neljästi Crosbyn vuonna 2005 käynnistyneellä aikakaudella. 

Seura ei ole kesän aikana suorittanut radikaaleja liikkeitä pelaajamarkkinoilla. Reilly Smith vaihtoi maisemaa samalla kun sisään ovat saapuneet Kevin Hayes, Anthony Beauvillier, Blake Lizotte ja Matt Grzelcyk.

Juttua muokattu kello 19.43. Lisätty maininta Laineen ja Matthewsin tuloista.

Lue myös:

    Uusimmat