Sieltä tuli! 18-vuotias superlupaus iski ilmaveiviosuman NHL:ssä

NHL:n Chicago Blackhawksissa kiekkoileva 18-vuotias Connor Bedard säväytti jouluaaton vastaisen yön kierroksella, kun hän viimeisteli ilmaveiviosuman St. Louis Bluesin verkkoon. St. Louis voitti ottelun lopulta 7-5.

St. Louis oli siirtynyt ottelussa aikaisessa vaiheessa johtoon, mutta Chicago nousi tasoihin vain 45 sekuntia myöhemmin. Bedard sai kiekon maalin taakse, mistä hän siirsi kiekon ilmaveivillä ohi maalivahti Jordan Binningtonin. Bedard on viimeistellyt tällä kaudella 33 ottelussa tehopisteet 13+17=30.

Pitkään ottelussa näytti, että Chicago menee menojaan ja nappaa voiton. Se siirtyi Nick Folignon alivoimamaalilla jo 5-2-johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu reilut viisi minuuttia. Muutamaa minuuttia myöhemmin alkoi kuitenkin St. Louisin näytös. Joukkue takoi reilun 11 minuutin aikana viisi maalia ja otti lopulta toisen peräkkäisen voittonsa.

St. Louis on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Chicagon saldo sen sijaan on synkkä. Viimeiseen seitsemään peliin on tullut vain yksi voitto. Chicago on valahtanut läntisen konferenssin toiseksi viimeiseksi (15:s). St. Louis on puolestaan yhdeksäntenä.