Sinne meni! TPS:n NHL-suomalaislupaus lähtee Pohjois-Amerikkaan

Vastaikää jääkiekkoliiga NHL:ään varattu suomalaislupaus Emil Hemming pelaa ensi kaudella Kanadan junioriliigojen puolella.

OHL-seura Barrie Colts kertoi torstaina tehneensä sopimuksen Hemmingin kanssa. Taustalla on monikäänteinen kuvio.

Hemming, 18, allekirjoitti vastaikää NHL-seura Dallas Starsin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. Tämä tarkoitti samalla sitä, että Stars otti Hemmingin oikeudet täysin käsiinsä. Se alkoi myös määritellä sitä, missä suomalaishyökkääjä pelaa.

Stars varasi Hemmingin kesän NHL-draftissa ensimmäisellä kierroksella, vuorolla 29.

Hemming pelasi viime kaudella 40 liigaottelua TPS:n paidassa tehoilla 7+4=11. Hän oli mukana myös jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, missä hän nakutti viiteen otteluun tehot 4+2=6.

Hemmingillä oli kevääseen 2025 asti voimassa ollut sopimus TPS:n kanssa. Tovin ajan vaikutti siltä, että Hemming pelaisi ensi kaudella joko Turussa tai Starsin organisaatiossa.

Colts hankki Hemmingin oikeudet Kanadan junioriliigojen kesäisessä varaustilaisuudessa. Colts poimi Hemmingin ensimmäisellä kierroksella vuorolla 15.

– Hänellä on runsaasti taitoa ja uskomme siihen, että pystyy sopeutumaan varsin hyvin pienempään kaukaloon. Hänellä on jo huippuluokan ominaisuuksia ja odotamme innolla sitä, kun pääsemme tekemään hänen kanssaan kehitystyötä Dallas Stars -tulevaisuutta varten, Coltsin päävalmentaja ja GM Marty Williamson totesi Hemmingistä.

Lue myös:

    Uusimmat