Skandaali Norjan mestaruuskisoissa – kaikki tulokset hylättiin

Norjan yleisurheilun mestaruuskisoissa koettiin todellinen skandaali, kun maraton ja puolimaraton -kilpailujen matkat olivat liian lyhyitä ja kaikkien tulokset hylättiin. Aiheesta kertoo NRK.

Kisajärjestäjä oli mitannut radan lähes kilometrin liian lyhyeksi. Osallistujat saavat pitää mitalinsa ja asemansa, mutta eivät ennätysaikaansa. Kilpailu juostiin 22. kesäkuuta Alverissa Bergenin pohjoispuolella ja mukana yli oli 300 juoksijaa. Useat heistä juoksivat omat ennätyksensä.

Tiistaina urheilijat saivat tietää ikävän uutisen, että rata oli liian lyhyt. Järjestäjän mukaan kyse oli inhimillinen virhe. Puolimaratonin juoksijoilta puuttui 440 metriä ja maratonin osallistujilta 880 metriä.

Kaikille osallistujille on tarjottu kompensaatioksi ensi vuodelle ilmainen osallistuminen kisaan.