SM-liigakapteenilta tuskainen purkaus joukkueensa tilanteesta – "Ollaan aika syvällä"

Jukurit-kapteeni Jesper Piitulaiselta tuskainen purkaus joukkueensa tilanteesta – "Hiljaiseksi vetää" 5:36
Jukureiden kapteeni Jesper Piitulainen puhui suoraan joukkueensa tuskaisesta tilanteesta.

Jukureiden kapteeni Jesper Piitulainen puhui suoraan joukkueensa tilanteesta joukkueen neljännen perättäisen tappion jälkeen.

SM-liigan sarjajumboksi valahtaneen Jukureiden tuska jatkui lauantaina, kun se hävisi häntäpään taistelussa Pelicansille maalein 1–4. Tappio oli Jukureille jo neljäs perättäinen. Joukkue on voittanut 11 ottelustaan vain kaksi.

Synkkä vire on vetänyt Jukurit-leirissä mielet mataliksi.

– Kyllä tässä hiljaiseksi vetää. Tämä on maalinteko- ja maalinestopeli. Tällä hetkellä Jukurit vuotaa molemmista. Ihmisiähän tässä ollaan. Tappioita tullut ilta toisensa jälkeen. Ei se voi olla vaikuttamatta ihmisen pään sisälle. Kyllä meiltä vaaditaan ja vaatimustaso on korkealla kopin sisällä. Kyllä tässä aika nöyräksi ja hiljaiseksi vetää. Joutuu lähtemään aika synkkien ajatusten kanssa pyhäpäivän viettoon, kapteeni Piitulainen vuodatti pelin jälkeen.

Kehnot esitykset saivat lauantaina Jukureiden kotiyleisönkin reagoimaan voimakkaasti. Mikkeliläisfanit buuasivat Jukurit pukukoppiin toisen erän päätteeksi. Piitulainen ymmärtää fanien reaktion.

– Heillähän on täysi oikeus siihen. Ovat maksavia asiakkaita.

Täksi kaudeksi kapteenin C-kirjaimen rintaansa saanut Piitulainen pelaa jo uransa kymmenettä kauttaan Jukurit-paidassa. Piitulainen on vuosien varrella kokenut Jukureissa niin iloa kuin tuskaakin.

– Aina ei ole ollut helppoa. Varmasti jossain muualla olisi helpommallakin saanut leivän pöytään. Ehkä se haaste, joka täällä on, on kiihottanut vuodesta toiseen. Nyt ollaan taas aika syvällä ja joudumme kaivamaan lapiot jokaiselle taas käsivarsille ja pikkuhiljaa saada päätä näkyviin ja happea. Sitä kautta uskoa, että aurinko nousee vielä maanantainakin, Piitulainen sanoo.

Piitulaisen mielestä Jukureiden kehnot tulokset eivät ole jääneet ainakaan yrittämisestä kiinni. Keinoja kurssin kääntämiseen on etsitty niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

– Istuimme tiistaina alas ja avasimme oikein sydämiä, rintakehää, sielua ja aivonystyröitäkin. Jokainen sai sanoa henkilökohtaiset mielipiteensä hommista. Sitten juttelimme vähän pelistäkin, Piitulainen kertoo.

– En voi poikia moittia, etteikö yritettäisi niitä sovittuja asioita tehdä, mutta se ei tällä hetkellä tuota vain tulosta. Se turhauttaa kovasti. Ei siihen ole mitään oikotietä. Nöyrin mielin maanantaina takaisin hommiin

Lue myös:

    Uusimmat