SM-liigakärki Ilves horjahteli Ässiä vastaan – Sami Niku nousi sankariksi, Matias Mäntykivi 2+1

Sami Nikulle ensimmäinen maali Ilves-paidassa: ratkaisee pelin tupsukorville 1:17

Jääkiekon SM-liigassa tiistain kierroksella ohjelmassa oli ainoastaan yksi ottelu, kun Ilves isännöi Ässiä Tampereen Nokia Arenalla. Ilves otti jatkoajalla 4–3-voiton.

Kotijoukkue Ilves johti taistoa avauserän jälkeen Matias Mäntykiven ja Otto Latvalan maaleilla jo 2–0. Sen jälkeen Ilveksen ote kirposi.

Ässät tuli toisessa erässä maalin päähän, kun Will Graber tempaisi rystyltä kiekon kattoon.

Eikä siinä vielä kaikki. Vieraat kömpivät rinnalle ajassa 46.10, kun Roope Talaja siivosi pikkumustan maalinedustahässäkästä nuottaan.

Ilves karkasi uudelleen johtoon, kun Mäntykivi iski illan toisen maalinsa. Ilves-sentteri nakutti illan kamppailussa tehot 2+1.

Mutta, mutta.

Ässät ei luovuttanut, vaan se tuli uudelleen rinnalle, kun Eemil Erholtz puttasi Lenni Hämeenahon syötöstä kiekon verkkoon.

Ilves meinasi tehdä dramaattisen tempun kolmannen erän viimeisillä sekunneilla, kun Ville Meskanen karkasi puolittaiseen läpiajoon. Meskasen yritys päätyi kuitenkin sivuverkkojen puolelle.

Ratkaisu syntyi jatkoajan alkuhetkillä, kun Sami Niku leikkasi keskelle ja painoi kiekon Ässät-vahti Niklas Rubinin alta sisään. Maali oli Nikulle ensimmäinen Ilves-paidassa.

Voiton myötä Ilves kasvatti sarjajohtonsa Tapparaan nähden kolmeen pisteeseen. Ilves on pelannut kolme peliä enemmän kuin Tappara.

Ässät nousi lisäpisteen avulla KooKoon edelle sijalle kymmenen. Molemmilla joukkueilla on yhtä paljon pisteitä.