SM-liigan tulokasvalmentajan sopimuskuviossa hämmentävä käänne

Totuuden hetki: Maso Lehtonen 0:57
Matias Lehtonen oli mukana MTV:n Liiga-tuotantojen Totuuden hetki -osiossa marraskuussa.

SM-liigaseura HPK tiedotti keskiviikkona koko valmennusryhmänsä jatkavan myös ensi kaudella. Urheilupomo Ilkka Haapea ei kuitenkaan suostunut vahvistamaan, että myös päävalmentaja Matias ”Maso” Lehtosen sopimuksessa ollut optio on nyt virallisesti käytetty.

HPK tiedottaa, että SM-liigajoukkueen koko neljän hengen valmennusryhmä jatkaa tehtävässään. Apuvalmentaja Mikko Sirento-Manniselle ja maalivahtivalmentaja Aleksis Virtaselle tehtiin kahden vuoden jatkosopimus.

Apuvalmentaja Tony Virralla seura kertoo jo ennestään olevan sopimus kevääseen 2025 asti.

SM-liigassa ensimmäistä kauttaan päävalmentajana toimiva Matias Lehtonen saapui seuraan 1+1+1-mallisella sopimuksella. Nyt valmennustiimiä koskevassa tiedotteessa Lehtosenkin sopimusta kuvaillaan kuitenkin kevääseen 2026 jatkuvaksi, ilman optiomuotoa. 

Lehtosen johdolla HPK on SM-liigassa tällä hetkellä viimeistä edellisenä, eikä hänen jatkostaan ole ennen tätä ollut täyttä varmuutta. Seuran tiedotteessa ei puhuta Lehtosen käytetystä optiosta sanallakaan. 

MTV Urheilu tavoitti HPK:n urheilujohtajan Ilkka Haapean ja yritti saada tarkennusta siihen, onko Lehtosen sopimusmallista tulkittavissa olevista optiovuosista nyt käytetty toinen tai molemmat. 

Ilkka Haapea, oliko tämä samalla tiedote siitä, että Maso Lehtosen 1+1+1-mallisen sopimuksen toisen vuoden optio on käytetty?

– Viesti, joka oli, tarkoittaa sitä, että miesten liigajoukkueen valmennusryhmä jatkaa nimettyjen herrojen johdolla ensi kaudella.

Olette tiedottaneet Lehtosen tehneen 1+1+1-sopimuksen, eli tämä tarkoittaa, että ensimmäinen "+1" käytetään nyt Lehtosen osalta?

– Meidän tiedotteessa näkyy, mitä me ollaan tästä sanottu. Muuten me ei haluta meidän ihmisten työsopimuksia kommentoida julkisuuteen.

Varmistan vielä, että onko tämän tiedotteen kiinnostavin uutinen se, että Maso Lehtonen jatkaa ensi kaudella?

– Päävalmentaja jatkaa ensi kaudella ja valmennusryhmä jatkaa ensi kaudella.

Eli ensi kaudesta ei Lehtosella ole enää optiota, vaan varma sopimus?

– Ensi kaudella tuo valmennusryhmä jatkaa, kuten tiedotteessa sanotaan. 

Lue myös:

    Uusimmat