SM-liigaseuralta pelaajakaappaus: "Ota nyt saman tien jos saat!" – nyt jälki hämmästyttää

SM-liigassa Satakunnan derby perjantaina – Liigaviikko suitsuttaa Ässien taituria 2:38
SM-liigassa Satakunnan derby perjantaina – Liigaviikko suitsuttaa Ässien taituria.

MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi suitsuttaa veteraanihyökkääjä Jan-Mikael Järvisen merkitystä Porin Ässien hyvässä alkukaudessa. 

Sarjassa kahdeksantena olevan Ässien tilanne nousi esiin Liigaviikossa, jossa ennakoitiin Ässien ja Lukon kahta derbykohtaamista loppuviikolla. Perjantaina pelataan Porissa, lauantaina Raumalla. 

Ässät on pysynyt hyvin keskikastissa mukana, vaikka tärkeä ykkösmaalivahti Niklas Rubin loukkaantui alkukaudella. Yksi merkittävimmistä tekijöistä on ollut taiturimainen Jan-Mikael Järvinen, joka on summannut 14 ottelussa tehot 1+16=17.

Järvinen, 36, tuli Ässiin Itävallasta kaudeksi 2022-2023, kun nykyään asiantuntijana toimiva Karri Kivi luotsasi joukkuetta. Kivi muistaa Ässien silloisen urheilujohtajan Tommi Kerttulan kanssa käymänsä keskustelun edelleen. 

– Sanoin, että "millä sä sen (Järvisen) sinne saat, mutta ota nyt saman tien jos saat". Hänen finaalitaustansa ja mestaruutensa on sellainen asia, jota ei voi millään ostaa, Kivi muisteli Liigaviikossa. 

Järvinen on pelannut liigafinaaleissa peräti seitsemän kertaa. Mestaruuksia on kaksi, Tapparasta vuosilta 2016 ja 2017.

Paljon tämän hetken tehotahdista kertoo se, että Järvinen summasi ensimmäisellä Ässät-kaudellaan 21 ja viime sesongilla 34 pistettä.

– Hän on johtanut Ässiä urheilullisuudellaan, ja hän on niin kiinnostunut pelistä. Mahtava energianlähde tuolle organisaatiolle, Kivi suitsuttaa Järvistä. 

Yllä Liigaviikon analyysiä Järvisestä ja tulevista Satakunnan derbyistä. Ässät–Lukko-ottelu on katsottavissa myös MTV3-kanavalta perjantaina kello 19.25 alkaen. Alla kokonaisuudessaan Liigaviikon jakso, jossa listattiin muun muassa alkukauden neljä vakuuttavinta ja surkeinta joukkuetta.  

Liigaviikko: Alkukauden vakuuttavimmat ja heikoimmat joukkueet – Ilveksen äkkikäännös hämmästyttää.

Lue myös:

    Uusimmat