Katso: SM-liigasta tuttu tähtipelaaja sikaili törkeästi Ruotsissa

Charles-Edouard D'Astous taklasi SHL:ssä vastustajaa törkeästi päähän 0:52
Charles-Edouard D'Astous taklasi SHL:ssä vastustajaa törkeästi päähän.

Charles-Edouard D'Astous taklasi vastustajaa törkeästi päähän viikonloppuna. Kurinpito langetti kanadalaiselle kahden ottelun pelikiellon.

SHL:n Brynäsissä pelaava D'Astous jysäytti Växjön Keegan Lowea päähän, kun ottelua oli jäljellä noin puoli minuuttia.

Katso ruma taklaus jutun ylälaidan videolta.

Lowe käveli tilanteen jälkeen suoraan pukukoppiin.

Tilannetta seurasi Växjön hyökkäys, josta se iski ottelun loppulukemat 3–0 tyhjään maaliin. Maalia seurasi torikokous, kun D'Astous'ta käytiin kovistelemassa törkytempun takia.

D'Astous'lle tuomittiin taklauksesta kahden minuutin jäähy, jota hän ei kuitenkaan joutunut kärsimään Växjön maalin vuoksi.

SHL:n kurinpito määräsi kanadalaisen kahden ottelun pelikieltoon taklauksen takia.

26-vuotias D'Astous pelasi SM-liigan KooKoossa kaksi edellistä kautta. Viime kaudella hän nakutti tehot 17+29, minkä ansiosta hänet valittiin Liigan parhaan puolustajan Pekka Rautakallio -palkinnolla.