Virtsaterapia on uskomuslääketiedettä, jota tukevia ryhmiä löytyy Facebookista lukuisia. Ryhmissä ihmisiä kehotetaan juomaan virtsaansa sekä käyttämään kuona-ainetta myös ulkoisesti, kertovat brittimediat The Guardian sekä The Sun.
Virtsan uskotaan tietyissä piireissä hoitavan terveysongelmia ja sairauksia, kuten syöpää, AIDSia, masennusta ja diabetesta. Virtsaa on käytetty uskomuslääketieteessä tuhansien vuosien ajan esimerkiksi Intiassa. Virtsan terveysvaikutuksia perustellaan uskomushoitopiireissä sen sisältämillä mineraaleilla, kuten magnesiumilla ja kalsiumilla, sekä hormoneilla ja ravintoaineilla.
Tutkittua tietoa pissan parantavasta voimasta ei ole.
Se kuitenkin tiedetään, että juotuna tai ulkoisesti käytettynä virtsa voi toimia kasvualustana bakteereille ja altistaa tulehduksille. On hyvä huomata, että virtsa on nestemäistä kuona-ainetta, jonka sisältämä urea on suurina annoksina myrkyllistä.
Virtsaterapiaan kannustavia ryhmiä useita
Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.
Sosiaalisen median kokemusasiantuntijat sanovat toista. Lähes viiden tuhannen ihmisen Urine Therapy -ryhmän kuvauksessa kysytään, toimiiko virtsaterapia. ”Paremmin kuin voisit kuvitella”, kuuluu kysymyksen perään kirjoitettu vastaus.
Toisessa, yli 6 600 ihmisen Urine Therapy: THE REAL UNIVERSAL REMEDY -ryhmässä, kerrotaan virtsaterapian ”avaavan oven sieluusi” ja ”parantavan jokaisen elämän osasen”. Ryhmässä kerrotaan, että aamuvirtsan keskisuihku on päivän tärkein juoma.
Virtsaa suositellaan lisäksi esimerkiksi silmätippoihin ja peräruiskeisiin lisättäväksi sekä puolen tunnin ajan kurlattavaksi.
Virtsaterapiaa suosittelevia ryhmiä löytyy useita, ja niihin kuuluu yhteensä kymmeniä tuhansia ihmisiä.
LUE MYÖS: Naiset hehkuttavat somessa erikoista orgasmia – lääkärit varoittelevat hekuman haitoista
Some oiva levitysalusta
The Guardian näkee virtsaterapian levinneen Facebookiin muiden sosiaalisten median palveluiden, kuten Redditin ja Twitterin kautta. Facebookista kyseenalainen marginaalivillitys on kulkeutunut Instagram-kuvapalveluun.
Alati kasvavasta trendistä huolimatta on hyvä muistaa, että pissa kuuluu pönttöön – ei takaisin elimistöön.
Jos video ei näy, voit avata sen tästä.
Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.
Lähteet: The Guardian, The Sun, Facebook