Korkeasaareen on tuotu jälleen hylkeenpoikasia eli kuutteja villieläinsairaalaan Korkeasaareen. Korkeasaaresta muistutetaan, että kuutit on syytä jättää rauhaan, koska ihminen aiheuttaa luonnonvaraiselle eläimelle aina stressiä.
Harmaahylkeen kuutti herätti pitkäperjantaina huomiota Eiranrannassa noustuaan jäälle päivänokosille vilkkaan kävelytien viereen, kertoo Korkeasaari tiedotteessaan.
Kuutti keräsi ympärilleen joukon liian tungettelevia ihailijoita, joiden keskeltä poikanen jouduttiin siirtämään turvaan Korkeasaaren villieläinsairaalaan.
Jos kohtaat kuutin tai muun luonnonvaraisen eläimen, jonka uskot olevan avun tarpeessa, kysy ohjeita Korkeasaaren villieläinsairaalasta tai Pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta.
Helsingin alueella palvelee asiantunteva pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö. Ammattilaiset osaavat arvioida avuntarpeen usein jo kuvan perusteella.
Kuuteista kuten muistakaan luonnonvaraisista eläimistä, jotka eivät aiheuta yleistä vaaraa, ei saa soittaa yleiseen hätänumeroon.
Eiraksi nimetty kuutti ei ole vielä suostunut syömään kalaa villieläinsairaalassa, joten sitä on letkuruokittu kalamössöllä. Poikanen oli jo emonsa vieroittama ja harjoitteli luonnossa selviämistä omillaan.
Ensimmäinen kuutti hoitoon kiirastorstaina
Villieläinsairaalaan on päätynyt viikon aikana jo kolme hylkeenpoikasta Helsingin rannoilta. Kevään ensimmäinen kuutti tuotiin kiirastorstaina Lauttasaaren kärjestä.
Villieläinsairaalan mukaan se on saanut hoitoa eturäpylänsä tulehtuneeseen haavaan, mutta voi nyt jo paremmin, syö kalaa ja on siirretty isompaan altaaseen.
Viimeisin tulokas saapui tämän viikon tiistaina Rajasaaresta, joka on koirien ulkoilutusaluetta. Rauhattomaan paikkaan rantautunut kuuttikarvainen poikanen katsottiin parhaaksi siirtää villieläinsairaalaan.
Kun kuutit osaavat pyydystää elävää kalaa ravinnokseen, ne pääsevät takaisin luontoon.
Rannalla lepäävä kuutti pitää jättää rauhaan
Korkeasaaresta muistutetaan, että hylkeenpoikaset aloittelevat näihin aikoihin itsenäistä elämäänsä.
Rannalla lepäilevä kuutti on syytä jättää rauhaan, sillä ihmisen läsnäolo aiheuttaa luonnonvaraiselle eläimelle aina stressiä.
Tuntiessaan olonsa uhatuksi eläin voi loukata itsensä tai satuttaa ihmistä. Hylkeen purema paranee hyvin huonosti.